A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Álhírt terjesztett a Politico Magyarországról, a Honvédelmi Minisztérium tette helyre a cikküket


A tárca közölte azt is, hogy Magyarország továbbra sem küld sem fegyvereket, sem lőszert, sem katonákat Ukrajnába, és nem enged át katonai szállítmányokat Ukrajna felé.

A Pentagonból kiszivárgott dokumentumok alapján Politico arról írt nemrég, hogy Magyarország átengedte a fegyverszállító helikoptereket légtere felett Ukrajna irányába. 

Feltételezésüket átvette a kormányellenes magyar sajtó nagy része is, szombaton azonban Honvédelmi Minisztérium cáfolta a német tulajdonú lap állítását.

A Politico értesülései tévesek. Magyarország nem engedett át Ukrajna felé helikoptereket – válaszolta a tárca a napi.hu megkeresésére.

Hozzátették: Magyarország álláspontja nem változott, „a kormány továbbra is a béke pártján áll”. A tárca közölte azt is, hogy Magyarország továbbra sem küld sem fegyvereket, sem lőszert, sem katonákat Ukrajnába, és nem enged át katonai szállítmányokat Ukrajna felé.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések