A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A török ellenzéki elnökjelölt két éven belül minden szíriait hazaküldene


Kilicdaroglu egyúttal óva intette hallgatóságát a rasszizmustól


Kemal Kilicdaroglu török ellenzéki elnökjelölt kedden bejelentette, hogy megválasztása esetén minden szíriai menekültet két éven belül visszaküldene saját hazájába.

„Mégis mit csinál 3,6 millió szíriai az országunkban?” – hangoztak Kilicdaroglu szavai az Eskisehir tartományban megtartott kampányrendezvényen. Érvelése szerint a menekültek nagy mértékben hozzájárultak az egyre növekvő munkanélküliséghez Törökországban.

Kilicdaroglu egyúttal óva intette hallgatóságát a szíriaiak elleni rasszizmustól.

Ugyan nem fejtette ki, miként tervezné végrehajtani a tervét, szakértők már korábban is figyelmeztettek, hogy jogilag nem túl egyszerű rákényszeríteni a szíriaiakat, hogy elhagyják Törökországot, és hazatérjenek.

Törökországban jelenleg egyébként is feszült a hangulat az ott élő menekültekkel szemben, az ország ráadásul egyre nagyobb gazdasági gondokkal küzd.

Kemal Kilicdaroglut – a legfőbb ellenzéki tömörülés, a Köztársasági Néppárt (CHP) elnökét – hatpárti ellenzéki pártszövetség jelölte Recep Tayyip Erdogan török elnök kihívójaként a május 14-én tartandó elnökválasztásra. A legutóbbi közvélemény-kutatások szerint meglehetősen szoros a verseny Erdogan és kihívója között.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések