Hirdessen itt

A német kormány a marihuána legalizálásáról és a "kannabisz klubok" létrehozásáról tárgyal


Németországban a marihuána legalizálásának és speciális "kannabiszklubok" létrehozásának lehetőségéről tárgyalnak. Erről a Bild számolt be.


Az SPD, az Unió 90/ Zöldek és az FDP pártokból álló kormány egy 2021 őszén aláírt megállapodásban ígéretet tett arra, hogy bevezetik "a marihuána ellenőrzött árusítását felnőtteknek szabadidős célokra, engedéllyel rendelkező üzletekben".

Karl Lauterbach egészségügyi miniszter és Cem Özdemir mezőgazdasági miniszter nemrég olyan törvényjavaslatot terjesztett elő, amely egyelőre nem tenné lehetővé a marihuána szabad árusítását az üzletekben, de a legfeljebb három kannabiszbokor otthoni termesztését és a legfeljebb 25 gramm marihuána birtoklását dekriminalizálnák.

Tervezik továbbá speciális "kannabiszklubok" létrehozását, ahol legfeljebb 500, 18 év feletti személy legálisan termeszthetne kannabiszt, és árulhatna marihuánát a klub többi tagjának.

A törvénytervezet egyes kritikusai szerint azonban a tervezet ellentmond a kábítószer-kereskedelemről szóló európai uniós jogszabályoknak. Rainer Wendt, a német rendőrszakszervezet vezetője "kidolgozatlannak, veszélyesnek és dilettánsnak" nevezte a törvénytervezetet, rámutatva arra, hogy a rendőrök fizikailag nem lennének képesek minden "kannabiszklubot" ellenőrizni, és minden lakást átkutatni, hogy megszámolják a bokrok számát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések