A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A magyar emberek nem támogatják az LMBTQ-propagandát és a drogok legalizálását


Magyarország szuverén, más hatalmi és erőközpontoktól független, befolyásmentes, szabad Európai Uniót szeretne, amely megőrzi a jelenlegi alapszerződésben lefektetett európai értékrendet - jelentette ki Jakab István, az Országgyűlés alelnöke kedden Prágában az európai uniós tagországok parlamenti elnökeinek részvételével tartott kétnapos konferencia zárónapján.


A tanácskozás második napjának témáját az EU-nak a demokráciák globális együttműködésében játszott szerepe, illetve az EU-tagállamok totalitárius rendszerektől való függésének problémaköre alkotja. „Nem az Európai Bizottságnak és az Európai Parlamentnek kell stratégiai autonómia vagy versenyképesség, hanem az Európai Uniót alkotó nemzeti államoknak! Az Európai Unió ugyanis nem egy föderális alapon szervezett állami struktúra, és történelmi okokból nem is tud soha azzá válni, hanem egy sui generis nemzetállami együttműködési szerveződés" – mutatott rá a magyar politikus.

Az Országgyűlés alelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy az Európa számára szükséges energiaforrások biztonságos áramlása szuverenitási, gazdasági és nemzetbiztonsági, nem pedig ideológiai kérdés. „Közép-Európa geopolitikai helyzete miatt több megértést és több tiszteletet várunk el mindenkitől, hiszen Magyarország számára sem áll rendelkezésre középtávon olyan reális alternatíva, amely lehetővé tenné az orosz földgázimport azonnali felszámolását vagy a nukleáris energiáról való lemondást" – húzta alá Jakab István. Emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány az elmúlt tíz évben fontos lépéseket tett a diverzifikáció érdekében.

A beszerzési források közötti politikai vagy ideológiai alapú különbségtétel nem célravezető – jegyezte meg az Országgyűlés alelnöke. Fontosnak ugyanakkor – tette hozzá –, hogy egyetlen ideológia se lehessen kizárólagos értékmérő, mert a kizárólagosság a diktatúrák, így a kommunizmus és a nácizmus jellemzője volt. „A kizárólagosságra törekvő úgynevezett mainstream média és az ideológiai befolyásolást végző álcivil szervezetek tönkreteszik a legfőbb európai értékünket, azaz egységünket a sokféleségben" – vélte a magyar politikus. Hangsúlyozta: mindannyiunk jövőjét érintően különösen igaz ez gyermekeink jogainak garantálása tekintetében.

„Számunkra ez az a pont, amikor a hátunk a falhoz ér: a drogok legalizálása, a gyermekeink szexualizálása elfogadhatatlan, történjen az bármilyen sunyi, netán erőszakos droglobbi vagy LMBTQ-propaganda útján. Ebben a magyar emberek semmiféle kompromisszumot senkivel, soha nem fognak kötni!" – zárta felszólalását a prágai parlamenti konferencián Jakab István.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések