A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Visszaélhetett hatalmával az ír miniszter, hogy LMBTQ-szervezeteket támogasson


Roderic O’Gorman, Írország gyermek- és fogyatékosságügyi, esélyegyenlőségi, integrációs és ifjúsági minisztere visszaélhetett hatalmával, amikor a nőket, az őshonos, valamint a roma kisebbséget támogató programoktól vont el pénzeket, amiket LMBTQ-projektekre költött volna.


Az LMBTQ-párti politikus harcos támogatója olyan liberális témáknak is, mint a tömeges bevándorlás, valamint határozottan kiállt amellett, hogy az általános iskolákban „transznemű témákról” tanítsanak. Továbbá támadta azokat az országokat is, ahol kritizálják az LMBTQ-mozgalmat – számolt be a Mandiner.

A miniszter által kedvezményezett programok között volt többek között a „vidéki közösségi infrastruktúra fejlesztése, befogadóvá tétele az LMBTQ-személyek számára”, valamint „az LMBTQ-szolgáltatások hiányosságainak kezelésére és a meglévő LMBT- közösségi szervezetek támogatására” című projektek.

Az Irish Independent beszámolója szerint a miniszter összességében 1,1 millió eurót (415 millió forint) akart elvonni olyan projektektől, amelyeknek a költségvetési forrása már el volt különítve.

Azt írják: O’Gorman ezeket olyan programok rovására támogatta volna, amelyek a katolikus intézmények által a 20. században áldozattá vált ír nők támogatását, valamint az ír őshonos traveller kisebbség és a roma kisebbség támogatását célozták volna.

A támogatott szervezetek között volt a Transgender Equality Network Ireland (Írországi Transznemű Egyenlőségi Hálózat), amely korábban többször is elmulasztotta benyújtani a pénzügyi beszámolóját.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések