A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ruszofóbia: Az ukrán győztes nem fogott kezet az orosz vesztessel


A ukrán Marta Kosztyuk 6:3-ra 7:5-re nyert az orosz Varvara Gracseva ellen a texasi Austinban rendezett tenisztorna döntőjében, ami után nem fogott kezet orosz ellenfelével.


A 20 éves ukrán teniszező pályafutása első WTA-tornagyőzelmét az Ukrajnáért harcolóknak ajánlotta: „Abban a helyzetben, amiben most vagyok, rendkívül különleges győzni egy tornán – mondta Kosztyuk, aki nem fogott kezet a vesztes Varvara Gracsevával. Korábban a fiatal ukrán játékos nem volt hajlandó kezet fogni a fehérorosz Victoria Azarenkával sem a US Openen.

Az oltásellenes Novak Djokovics idén sem indulhat el az Indian Wells-i és miami tenisz viadalon. A szerdán rajtoló kaliforniai szupertorna – amelyet az ötödik Grand Slamnek is hívnak – szervezői közölték: a 22-szeres szerb GS-bajnok visszalépett, mivel hiába igényelt különengedélyt, az Egyesült Államok hatóságai megtagadták tőle a beutazást. Az Egyesült Államokban jelenleg május 11-ig van érvényben az a szabályozás, amely szerint csak beoltott személyek léphetnek be az országba.

A koronavírus elleni vakcinát évek óta elutasító szerb klasszis emlékezetes körülmények között maradt le a tavalyi Australian Openról, ahol már a helyszínen edzett, de végül kitoloncolták Ausztráliából. Később a US Openen sem vehetett részt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések