A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vezetnek a homeopátiás szerek az oroszoknál


Folyamatosan nő Szerbiában az alternatív gyógyszerek iránti kereslet. A bővülés hátterében nem kis részt az országba érkezett oroszok állnak.


Hagyományosan a homeopátiás szereket részesítik inkább előnyben a Szerbiába költözött oroszok a gyári termékekkel szemben – írta meg kedden a vajdasági Szabad Magyar Szó. Mint a cikkben olvasható, bár déli szomszédunknál a homeopátia a hivatalos kezelési módszerek része, a tudományos körökben világszerte továbbra is vita folyik hatékonyságáról.

A cikkben megemlítik, Belgrádban jelenleg két specializált gyógyszertár működik, ezek közül az egyik a Jevremovac Homeopátiás Központ. Az utóbbiban dolgozik Irena Stojković, aki a lapnak elmondta, boltjukat egyre több orosz vendég keresi föl. E piaci szegmensre az oroszok beáramlásával párhuzamosan egyre nagyobb igény van, s ezt vélhetően hamarosan az üzleti körök is fölismerik.

Szerbiában – ahol 2005-ben szabályozták törvénnyel e területet – amúgy csak a magasan képzett egészségügyi dolgozóknak van joguk az alternatív gyógyászat gyakorlására.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések