A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Varázslatos jelenséget fotóztak, amivel talán csak egyszer az életben találkozhatunk


Zöldes színekben pompázott a sarki fény a svédországi Kiruna fölött, amikor egy meteor szelte át az eget 

Nem mindennapi jelenséget sikerült megörökíteni a svédországi Kiruna fölött, ahol éppen zöldes színekben tündökölt a sarki fény, amikor egy meteor lépett be a légkörbe és égett el, miközben két darabra tört.

A napokban erőssé váló naptevékenység hatására egyébként nap mint nap szebbnél szebb felvételek készülnek a sarki fényről. Hétfőn a kora esti órában még Magyarországon is látható volt a különleges égi tünemény, ami a Földet ért intenzív geomágneses viharnak volt köszönhető: ilyenkor alacsonyabb szélességeken is van esély a sarki fény megpillantására – olvasható az Időkép cikkében. 

SpaceWeatherLive on Twitter: "We came across this amazing video by Urban Brändström from the IRF in Kiruna, Sweden. He by chance captured how a meteor entered Earth's atmosphere and breaks up into two pieces right trough an aurora display. Clip courtesy of https://t.co/djqnCTOGyZ pic.twitter.com/eoVYUOGUUN / Twitter"

We came across this amazing video by Urban Brändström from the IRF in Kiruna, Sweden. He by chance captured how a meteor entered Earth's atmosphere and breaks up into two pieces right trough an aurora display. Clip courtesy of https://t.co/djqnCTOGyZ pic.twitter.com/eoVYUOGUUN


Fotó: Facebook/időkép

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések