A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vádemelés: halálos vonatbalesetet okozott a figyelmetlen kecskeméti sofőr


Halálos balesetet okozott egy kecskeméti férfi, mert úgy hajtott be egy dűlőúton lévő vasúti átjáróba, hogy előtte nem győződött meg arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű közeledik-e, emiatt az átjáróban az érkező vonattal összeütközött. A baleset következtében a személygépkocsi utasa a helyszínen életét vesztette. A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt ellene.


Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, 2022. március 18-án 18:40 perckor egy kecskeméti férfi személygépkocsijával Kecskemétről Hetényegyháza irányába haladt. Az autóban a sofőrön kívül még felesége utazott.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi a főútól jobbra egy földútra kanyarodott, amit a Kecskemét és Hetényegyháza közötti vasútvonal keresztezett. A vasúti átjáró sem sorompóval, sem fényjelzővel nem volt biztosítva. A férfi úgy hajtott be a sínekre, hogy nem győződött meg arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű közeledik-e. Így nem észlelte a jobbról érkező, szabályosan közlekedő vonatot. A vonatvezető gyorsfékezése ellenére a vonat mintegy 57 kilométer/óra sebességgel a személygépkocsi jobb oldalának ütközött, majd az autót mintegy 60 méteren át maga előtt tolta.

A baleset következtében a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, de a férfi is súlyos sérüléseket szenvedett.

Az autó sofőrje a vonaton tartózkodó személyzet és utasok életét, testi épségét is veszélyeztette.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azon KRESZ szabályokat, amelyek szerint a vasúti átjáró előtt meg kell állni, ha bármely irányból vasúti jármű közeledik, valamint biztosítatlan vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a vezetője meggyőződött arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű egyik irányból sem közeledik.

Mint írják, a férfit az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével és közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti

A baleset következtében egy 51 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, illetve egy férfi könnyebben sérült.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések