A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrajna 2050-ig biztosan számít az amerikai tanácsadókra


Az Egyesült Államok tanácsait az Enerhoatom átalakításában is kikérnék


Ukrajna azt tervezi, hogy szakembereket hív az USA-ból, hogy tanácsot adjanak az egyik legnagyobb állami tulajdonú cég, az Enerhoatom részvénytársasággá alakításában. Az ország hosszú távú energiastratégiájanak kidolgozásában is az amerikaiakra támaszkodnának – írta meg a napi.hu.

Az ukrán energetikai minisztérium hivatalos Telegram-csatornáján közzétett üzenete szerint az ukrán–amerikai együttműködés további elmélyítéséről egyeztetett Herman Haluscsenko ukrán energiaügyi miniszter és Jennifer Granholm amerikai energiaügyi miniszter azon a találkozón, amely a Transzatlanti Energia- és Klímaügyi Együttműködési Partnerség keretében zajlott március 2-án Zágrábban.

Az Egyesült Államok tanácsait az Enerhoatom átalakításában is kikérnék – írja az Interfax-Ukrajna hírügynökség alapján a napi.hu.

Tekintettel az Egyesült Államokkal való együttműködés tapasztalataira és kilátásaira, nagyon fontos, hogy a legjobb szakemberek kapcsolódjanak be a „társaságosítás" folyamatába. Az Enerhoatom pedig a leghatékonyabb, legátláthatóbb vállalattá, a világ vezető atomenergetikai cégévé válna – idézte a találkozó eredményeit az ukrán energiaügyi minisztérium.

Az energiaügyi miniszter köszönetet mondott Granholmnak az ukrán energetikai ágazatnak nyújtott segítségért, különösen egy gázturbinás mobil erőműért, amelyet nemrégiben az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) biztosított az ukrán félnek.

Az ilyen gázturbinák telepítése Ukrajna különböző régióiban segíteni fogja a termelés decentralizálását, és biztosítani fogja a kritikus infrastruktúrák és a fogyasztók szünetmentes áramellátását – mondta az energiaügyi miniszter.

Haluscsenko azt is jelezte, hogy az ukrán fél számít az USA javaslataira Ukrajna 2050-ig szóló energiastratégiájában is, amely a „decentralizált energiarendszerre épülő tiszta és biztonságos energiát helyezi előtérbe" – olvasható a portálon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések