A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb EP-küldöttség jön Magyarországra vizsgálódni


A delegáció célja, hogy megismerkedjen a korrupciós veszélyek miatt elindított jogállamisági eljárás fejleményeivel. 

A Népszava értesülései szerint május 15-e és 17-e között Magyarországra látogat az Európai Parlament (EP) költségvetési ellenőrzési bizottságának küldöttsége. 

A delegáció célja, hogy megismerje a korrupciós veszélyek miatt elindított jogállamisági eljárás fejleményeit,

továbbá meghallgassa az uniós támogatások felhasználását ellenőrző magyarországi hatóságok véleményét. Mindezek mellett a delegáció tagjai azt is vizsgálják, hogy Magyarország képes-e lesz megfelelően hasznosítani a helyreállítási alapból érkező pénzügyi forrásokat – ismerteti a lap.

Még nincs meg a végleges program

A látogatásnak még nincs nincs végleges programja, és a küldöttség összetételéről sem döntöttek. De a meg nem erősített hírek szerint a delegáció vezetésével a bajor keresztényszocialista Monika Hohlmeiert, a parlamenti szakbizottság elnökét bízhatják meg.

A jogállamisági eljárás keretében befagyasztott 6,3 milliárd euró felzárkózási támogatáshoz és a helyreállítási alapból jutó 5,8 milliárd euróhóz csak azután juthat hozzá Magyarország, ha teljesített számos korrupcióellenes intézkedést és részben megreformálta a bírósági rendszerét – idézte fel a Népszava.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések