A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Trump nem bajlódott volna az oroszlakta területekkel


Ha rajta múlik, az oroszok vihetik Ukrajnából, amit akarnak


Donald Trump már régóta ragaszkodik ahhoz, hogy az ukrajnai háború soha nem történt volna meg, ha még mindig ő lenne az Egyesült Államok elnöke és azt állította, hogy neki megvannak a varázsszavai a harcok „azonnali” leállítására – írja a The Daily Beast.

A Fox News műsorvezetőjének, Sean Hannitynek adott hétfői rádióinterjújában a volt elnök  elárulta, hogyan akadályozta volna meg személyesen a háborút. Trump szerint csak annyit kellett volna tennie, hogy hagyja, hogy Oroszország „átvegye” Ukrajna egyes részeit.

Mondván, hogy Oroszország Joe Biden elnökkel az „egész enchiladára” készült, Trump hozzátette, hogy Oroszország „semmit sem vett át”, amíg ő a Fehér Házban volt, mert Vlagyimir Putyin orosz elnök „megértette”, hogy „ő soha nem tette volna meg”.

A volt elnök ezután hozzátette:

„Még csak nem is tárgyaltak erről. Tárgyalhattam volna. Legrosszabb esetben alkut köthettem volna, hogy átvesznek valamit, vannak bizonyos területek, amelyek orosz nyelvű területek, őszintén szólva, de lehetett volna alkut kötni”.”

Később aznap este Hannity a Fox News főműsoridőben sugárzott műsorában részleteket játszott le a Trumppal készített exkluzív interjújából, valamint Trumpnak a CPAC konferencián elmondott beszédének részleteit. Bár Hannity lejátszotta azt a részt, amelyben a volt elnök azzal dicsekedett, hogy meg tudta volna állítani a háborút, furcsa módon kihagyta azt a részt, amelyben Trump elárulta a tervét.

Ehelyett, nem sokkal azután, hogy Trump azt mondja: „Tárgyalhattam volna”, a hanganyag gyorsan átugrik körülbelül 30 másodpercet a beszédidőből, mielőtt újra felveszi, ahol a volt elnök rátér arra a panaszára, hogy „Kína már nem tiszteli az Egyesült Államokat”.

Amellett, hogy azt állította, hogy ő megakadályozta volna Oroszországot abban, hogy megszállja Ukrajnát egy olyan alkuval, hogy hagyja, hogy „átvegyenek területeket”, Trump azt is mondta a Fox által le nem adott részben, hogy „sokkal több ember hal meg, mint amennyit jelentenek”, miközben megismételte, hogy ez „soha nem történt volna meg” az ő felügyelete alatt.

Az elmúlt hetekben Trump többször is azt hangoztatta, hogy könnyű lenne véget vetni a válságnak, azt állítva, hogy neki mindössze egyetlen napba telne, hogy békeszerződést kössön Oroszország és Ukrajna között. „Megfelelő vezetéssel 24 óra alatt véget vethetnénk az ukrajnai konfliktusnak” – jelentette ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések