Hirdessen itt

Tört-zúzott, majd a közösségi oldalon fenyegetőzött a kecskeméti férfi


A Kecskeméti Járási Ügyészség erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés, zaklatás, rongálás és garázdaság miatt vádat emelt egy férfival szemben. 

Az elkövető többször rárontott volt nevelt lánya családjára, és életveszélyesen megfenyegetve őket, lakásukban tört-zúzott. Más hozzátartozóját sem kímélte: egy kórházi ellátással végződő utcai konfliktust követően a férfi az ismert közösségi oldalon egy nagy kést tett közzé a menye családjának szóló halálos fenyegetéssel.

A vádirat szerint a kecskeméti férfi 2021. május 14-én, este, megjelent volt nevelt lánya házánál. A férfi az utcai ablakok redőnyeit leszaggatta, az ablaküvegeket betörte, majd a házba bejutva, „Megöllek benneteket! Elvágom a nyakatokat!” felkiáltással a bútorokat összetörte, az internet kábelt kiszakította, az elektromos hálózatot megrongálta. A rendőri intézkedést követően, még aznap éjjel visszament a nő házához és a még ép redőnyöket tovább szaggatta, újabb ablaküvegeket tört be, végül a lakásba is be akart mászni, amit a nő akadályozott meg. A férfi néhány hónapos szünetet követően, 2021. december 27-én este ismét megjelent a háznál és egy husánggal az utcai ablakokat ismét betörte. Ezek után a nőt különböző telefonszámokról rendszeresen hívogatta is.

A férfi mással sem volt kíméletes: egy korábbi vita miatti dühösen és ittas állapotban létrán felmászott a szomszédasszonya erkélyére, ott az ablaküveget betörve bejutott a lakásba, majd a berendezési tárgyakat megrongálta és kihajigálta a bútorokat az udvarra.

A férfi 2022. augusztus 28-án, délben, ittasan megjelent a menye családtagjainál, ahol szóváltást követően dulakodott a jelenlévőkkel. Ennek során meg is sérült, ami miatt kórházba szállították. Ellátását követően a férfi az ismert közösségi oldalon közzétett egy konyhakésről készült fényképet a családnak szóló halálos fenyegetéssel. A kecskeméti rendőrök még aznap őrizetbe vették.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfit az ügyészség a magánlaksértés súlyosabban minősülő bűntettével, továbbá rongálás, garázdaság, valamint zaklatás vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések