Hirdessen itt

Több mint 500 esethez riasztották a tűzoltókat hétfőn viharos szél miatt


Több mint ötszáz esetnél avatkoztak be a tűzoltók hétfőn a viharos szél miatt.


Leginkább útra, épületekre dőlt fák, sérült tetőszerkezetek és közművek miatt riasztották a tűzoltókat az ország több vármegyéjében, a legtöbb beavatkozás a fővárosban, Pest, Somogy, Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyékben volt. A közlemény szerint több ingatlan is lakhatatlanná vált a sérült tetőszerkezetek miatt:

-Budapest XIX. kerületében, egy Sós utcai társasházi lakás tetőszerkezete részben leszakadt;
-Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, Demecserben, a Szent László úton egy családi ház tetőszerkezetét a viharos szél lebontotta;
-Debrecenben, a Csillag utcában egy sorház tetőszerkezete sérült meg a viharos szél miatt. A tűzoltók gondoskodtak a lakók elhelyezéséről.

A viharos szél több épületet is megrongált, a tűzoltókat több mint hetven esetben riasztották sérült épületekhez, 15 helyszínen pedig leszakadt villanyvezetékeket kellett eltávolítaniuk.

Hétfőn az esti órákban 1-es főút 157-es kilométerszelvényénél, Mosonmagyaróvár térségében egy autóra dőlt egy fa. A város hivatásos tűzoltói feszítővágó segítségével emelték ki a járműből a beszorult vezetőt. Két kocsi pedig neki ütközött egy, a 41-es főút mellett álló fasorból kidőlt fának Pusztadobos térségében, a 41-es kilométerszelvénynél szintén az esti órákban.

Mivel több megyére kedden is figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt, az Országos Katasztrófavédelem felhívja az emberek figyelmét arra, hogy óvatosan közlekedjenek a fák, fasorok, állványzatok közelében, lehetőség szerint ne parkoljanak fák alatt, és figyeljék a Meteorológiai Szolgálat előrejelzéseit, riasztásait.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések