A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Timi kém hisztizik: “nem maradt más választás, mint feljelenteni Orbán Viktort”


A Párbeszéd feljelenti Orbán Viktor miniszterelnököt és “fideszes társait” rémhírterjesztésért – közölte az ellenzéki párt frakcióvezetője pénteken sajtótájékoztatón. 

Szabó Tímea felidézte, hogy a kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, a baloldal továbbra is háborúpárti. Az állítást “szemenszedett hazugságnak” nevezte és kiemelte, hogy a büntető törvénykönyv szerint aki veszélyhelyzet idején nagy nyilvánosság előtt valótlan tényt állít vagy híresztel, nyugtalanságot és zavart keltve az emberek körében, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A Párbeszéd úgy gondolja, hogy a miniszterelnök és “fideszes társai” is kimerítették ezt a tényállást, hiszen valótlanul állítják és terjesztik nagy nyilvánosság előtt, hogy az ellenzék, többek között a Párbeszéd is háborúpárti – mondta Szabó Tímea, hozzátéve: pártjának nem maradt más választása, mint hogy feljelentést tesz.

Ilyen nyugtalan helyzetben, amikor valóban háború zajlik a szomszédunkban, akkor “ilyen felelőtlenül, ilyen aljas politikai célokkal elkövetve egy miniszterelnök nem viselkedhet

– fogalmazott Szabó Tímea. Arra szólította fel Orbán Viktort, hogy “fejezze be az álhírek terjesztését”! Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke kijelentette, azt javasolják Orbán Viktornak, “amit ő ajánlgatott mindenkinek egy évvel ezelőtt: stratégiai nyugalmat”.

Amikor a Fidesz “álbékepárti” határozati javaslatában olyan mondatok szerepelnek, hogy a világ lassan belesodródik egy új világháborúba, az biztos, hogy ebben az egyébként is feszült nemzetközi helyzetben csak olajat önt a tűzre – értékelt.

Leszögezte, hogy az Ukrajna melletti kiállás sem Magyarországot, sem más országokat, sem az EU, sem a NATO tagjait nem fenyegeti azzal, hogy belesodródnának a háborúba.

Attól viszont lehet félni, hogy  Magyarországon nyugtalanul alszanak és kelnek az emberek, mert az egész életükre árnyat vet a háború eszkalációjáról szóló “fideszes rémítgetés” – tette hozzá.

Tordai Bence azt is közölte, a Párbeszéd pacifista, ahogy minden zöld párt, mert a zöld mozgalom is tulajdonképpen a békemozgalomból nőtt ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések