A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Teheránba érkezett a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség vezetője


Iránba érkezett pénteken a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatója, hogy magas szintű tárgyalásokat folytasson az iráni atomprogramról – jelentette az IRNA hivatalos állami hírügynökség. 

Rafael Grossit az iráni atomenergia-hivatal helyettes vezetője és szóvivője fogadta a teheráni repülőtéren. A tárgyalások egyik előzménye a NAÜ februárban készített bizalmas jelentése, mely szerint a fegyvergyártáshoz szükséges minőséget megközelítő, 83,7 százalékos tisztaságú dúsított uránt észleltek az iráni Fordo urándúsító telepen.

A NAÜ vezetője a kétnaposra tervezett tárgyalásokon egyebek között arra a kérdésre szeretne választ kapni, hogy ezt a szintet kitűzött célként vagy csak véletlenszerűen érték el.

Az iráni atomenergia-hivatal vezetője, Mohammad Eszlami szerdán megerősítette szóvivőjének hétfői közlését, mely szerint Iránban az urán dúsítottsága nem haladja meg a 60 százalékos tisztaságot. A fegyverkezési célú minőséghez 90 százalékos tisztaságra van szükség.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések