A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szlovák államfő: Ukrajna támogatása kimerülőben van Szlovákiába


Zuzana Čaputová szerint országa lehetőségei nem kimeríthetetlenek.

Ukrajna támogatása Szlovákiában morális és anyagi szempontból is kimerülőben van – jelentette ki Zuzana Čaputová államfő a külpolitikai konferencián. Kijelentette, hogy

Szlovákia lehetőségei nem kimeríthetetlenek,

és a védelmi kiadások növelése mellett érvelt  – írta meg a Körkép.sk.

A lap tájékoztatott róla, hogy Čaputová szerint az ország lakossága továbbra is hajlandó ukrán menekülteket befogadni, viszont emlékeztetett az Eurostat nemrég megjelent felmérésének eredményére, amely szerint a többség úgy véli, hogy a menekültek érkezésével saját életszínvonala is csökkent. Az államfő örömét fejezte, amiért Szlovákia a „jogállamiság elveinek védelme mellett áll, annak ellenére, hogy a régióban vannak országok, amelyek a jogállam gyengítésén dolgoznak”. Igaz, nem konkretizálta az országok neveit.

A lap hozzátette, hogy a szlovák lakosság jelentős része igen kritikusan szemléli a Heger-kabinet Nyugat iránt szervilis ténykedését.

Čaputová ennek ellenére továbbra is a Nyugat-barát politikát hangoztatta.

„A külügy nem lehet a politikai versengés része, de nem is hallgathat, amikor a politikusok hazudnak” – fejtette ki a véleményét a szlovák államfő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések