Hirdessen itt

Szívproblémák miatt vitték kórházba Ferenc pápát


A Corriere Della Sera szerint a Vatikán állításával szemben biztosan nem előre tervezett vizsgálatokról van szó. 

Szívproblémák miatt vitték kórházba Ferenc pápát szerdán, írja a Corriere Della Sera a Gemelli kórházbeli forrásokra hivatkozva. Az Adnkronos hírügynökség ezzel ellenben úgy értesült, a pápánál légzési nehézségek léptek fel.

A kórházba szállításról szerda délután hírt adott a Vatikán, hivatalos közlése alapján, de a közleményben csak annyi szerepelt, hogy előre tervezett vizsgálatokról van szó, további részleteket nem közöltek.

A Corriere szerint a pápánál reggel jelentkeztek a szívproblémák, jelenleg a kórház kardiológiáján van. A Vatikán még nem közölte, de a lap szerint lemondják a pápa összes, csütörtökre és péntekre tervezett meghallgatását. A pápa a kórházba szállítás előtt közvetlenül egy tévés interjút mondott le.

A pápa a lap szerint „majdnem biztosan" a kórházban marad éjszakára. A Corriere megjegyzi: a Vatikán közleményével szemben minden bizonnyal nem előre tervezett vizsgálatokról van szó, mivel virágvasárnap és húsvét hete az év egyik legfontosabb időszaka a katolikus egyház számára.

A 86 éves pápa 2021 júliusában tíz napot töltött szintén a Gemelli kórházban egy bélszűkület miatti műtétet követően, akkor a vastagbeléből 33 centimétert távolítottak el. Ferenc pápa bő két hete, egy svájci tévécsatornának nyilatkozva arról beszélt, hogy jó egészségnek örvend.

Ferenc pápa a tervek szerint április 28–30. között Magyarországra látogat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések