A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A bolgár gazdák tiltakoznak az ukrán gabona behozatala ellen


Háromnapos tiltakozó akciót kezdtek a bolgár gazdák szerdán az ország több körzetében az országba beszállított ukrán gabona miatt - jelentette a bolgár Nova televízió. 

A tiltakozó megmozdulások résztvevői az ukrajnai gabona - mindenekelőtt a búza és a napraforgó - behozatalának leállítását követelik, mert az az ukrán termékek alacsony ára versenyképtelenné teszi a bulgáriai gabonát.

Jarov Gecsev bolgár mezőgazdasági miniszter közölte a demonstrálókkal, hogy a szállítással kapcsolatos problémákat csak az Európai Bizottság szintjén lehet megoldani.

"Meghallgatjuk a gazdák követeléseit, és az uniós törvényekkel összhangban lévő pótlólagos intézkedéseket javaslunk, mert ezt a problémát mi Bulgáriában nem tudjuk megoldani. Azt szeretném, hogy Brüsszelben világosan megértsék: az ukrajnai konfliktus közelében lévő államok eléggé magas árat fizetnek, Európának szolidárisnak kell lennie a saját gazdáival is. Európának reagálnia kell, remélem, ezt minél előbb megteszi" - idézte a minisztert a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Az ellenőrizetlen, vámmentes ukrán gabonabehozatal miatt több kelet- és közép-európai országban tiltakoznak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések