A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Színpompás tavaszi krumplisaláta tojással és zöldségekkel: tartármártás fogja őket össze


A tavaszi krumplisalátában tojás és színes zöldségek is helyet kapnak.


A melegedő időben egyre jobban esik egy nagy tál jól behűtött tavaszi krumplisaláta. Hasonló ételt sokféle módon készíthetsz, van, akinek az ecetes a kedvence, más a mustárosra esküszik. Ebbe a változatba kerül retek, kaliforniai paprika és tojás is. Korianderrel igazán finom, de a sajátos ízét néhányan nem szeretik: ha te is közéjük tartozol, használj helyette nyugodtan petrezselymet.

Hozzávalók

👉 4 nagy krumpli
👉 4 tojás
👉 2 kaliforniai paprika
👉 2 szál újhagyma
👉 1 csokor retek
👉 1 csokor koriander

A mártáshoz:
👉 4 evőkanál tejföl
👉 2 evőkanál majonéz
👉 2 teáskanál citromlé
👉 1 teáskanál mustár
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és főzd puhára. Ha kész, szűrd le, és hűtsd ki.

A tojásokat főzd ki tíz perc alatt. Ha készen vannak, őket is hűtsd le. Ha már kézbe tudod venni, hámozd meg és szeleteld fel őket.

Amíg a krumpli és a tojás hűl, a zöldségeket és a hagymát mosd meg és szeleteld fel. Aprítsd fel a koriandert is.

Egy nagy tálban keverd össze az öntet hozzávalóit. Forgasd bele először a krumplit, utána a tojást, a zöldségeket és a hagymát. Végül szórd meg az egészet korianderrel. Hűtőben pihentesd néhány órát, amíg az ízei összeérnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések