A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos egyben sült fasírt amerikai módra: kétféle darált húsból készül


Az amerikai egyben sült fasírtba sertés és marha is kerül, a külsejét pedig ketchuppal szokták bevonni.


Az amerikai egyben sült fasírt emlékeztet a mi Stefánia-vagdaltunkra, de nincs tojás a közepén, viszont belülre és kívülre egyaránt jut a paradicsom valamilyen formájából. Használj hozzá fele-fele arányban sertés- és marhahúst, így lesz a legizgalmasabb az íze.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg darált marhahús
👉 40 dkg darált sertéshús
👉 10 dkg zsemlemorzsa
👉 2 tojás
👉 1 hagyma
👉 1 evőkanál sűrített paradicsom
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 6 evőkanál ketchup (a tetejére)
👉 vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés:

A hagymát reszeld le, és olajon párold üvegesre. Add hozzá a sűrített paradicsomot, sózd, borsozd, szórd meg kakukkfűvel, hígítsd néhány evőkanál vízzel, és negyedóra alatt főzd össze.

A kétféle húst vegyítsd el egy tálban. Add hozzá a zsemlemorzsát és a tojásokat, fűszerezd ezt is sóval, borssal, füstölt paprikával, majd forgasd hozzá a hagymás, paradicsomos szószt is. Gyúrd simára, és egyengesd el egy vajjal jól kikent kenyérformában. Told 180 fokos sütőbe 30-35 percre.

Amikor az idő lejárt, vedd ki a sütőből. A hőfokot tekerd le 160 fokra, a fasírt tetejét pedig kend le ketchuppal. Told vissza a sütőbe 15 percre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések