A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Seymour Hersh lerántja a leplet a terrorista Bidenről, valamint arról, hogy hogyan született meg a fedősztori az Északi Áramlat felrobbantásáról


A világhírű amerikai oknyomozó újságíró, Seymour Hersh ma újabb rendkívüli anyaggal jelentkezett. Írásának címe: Eltussolás.  

Hersh ma megjelent anyagában nem kevesebbet állít, minthogy március elején, Sholz washingtoni látogatása során fundálták ki Bidennel azt a tervet, mellyel leplezni igyekeznek az Északi Áramlat gázvezetékeken történt szabotázs akciókról napvilágot látott információkat, melyeket szintén Seymour Hersh hozott nyilvánosságra, amivel hihetetlen kavarodást okozott a nyugati világban, miközben az Egyesült Államokban a mainstream sajtó – amennyire csak lehetett -, hallgatott ebben a témában.

Seymour Hersh: Az eltussolás

A Biden-kormányzat továbbra is leplezi az Északi Áramlat-vezetékek megsemmisítésében való felelősségét

Már hat hete, hogy névtelen forrásokra hivatkozva közzétettem egy jelentést, amelyben Joe Biden elnököt neveztem meg mint azt a személyt, aki tavaly szeptemberben elrendelte az Északi Áramlat 2 rejtélyes módon történő megsemmisítését. Egy 11 milliárd dolláros új vezetékét, amely a tervek szerint megduplázta volna az Oroszországból Németországba szállított földgáz mennyiségét. A történet Németországban és Nyugat-Európában nagy visszhangot kapott, de az Egyesült Államokban szinte teljesen elhallgatták. Két héttel ezelőtt, Olaf Scholz német kancellár washingtoni látogatását követően az amerikai és a német hírszerző ügynökségek megpróbálták tovább fokozni a hírzárlatot azzal, hogy hamis fedősztorikkal látták el a New York Times és a Die Zeit című német hetilapot, hogy megcáfolják azt a jelentést, miszerint Biden és amerikai ügynökök felelősek a vezetékek megsemmisítéséért.

A Fehér Ház és a Központi Hírszerző Ügynökség sajtótanácsadói következetesen tagadták, hogy Amerika lenne felelős a csővezetékek felrobbantásáért, és ezek a pro forma tagadások bőven elegendőek voltak a Fehér Ház sajtósainak. Nincs bizonyíték arra, hogy bármelyik oda beosztott riporter megkérdezte volna még a Fehér Ház sajtótitkárát, hogy Biden megtette-e azt, amit minden komoly vezető megtenne, vagyis hivatalosan „megbízta-e” az amerikai hírszerző közösséget, hogy minden eszközzel mélyreható vizsgálatot folytasson, és derítse ki, hogy ki is követte el a balti-tengeri bűncselekményt. A hírszerző közösségen belüli forrás szerint az elnök ezt nem tette meg, és nem is fogja megtenni. Miért nem teszi meg? Mert tudja a választ.

Sarah Miller – energiaügyi szakértő, a vezető szaklapokat kiadó Energy Intelligence szerkesztője – egy interjúban elmagyarázta nekem, miért volt a gázvezeték-sztori nagy hír Németországban és Nyugat-Európában. „Az Északi Áramlat vezetékek szeptemberi megsemmisítése a földgáz árának további emelkedéséhez vezetett, amely már a válság előtti szint hatszorosát vagy többszörösét érte el” – mondta. „Az Északi Áramlatot szeptember végén robbantották fel. A német gázimport egy hónappal később, októberben érte el a válság előtti szint tízszeresét. A villamosenergia-árak Európa-szerte emelkedtek, és a kormányok egyes becslések szerint 800 milliárd eurót költöttek arra, hogy a háztartásokat és a vállalkozásokat megvédjék a hatásoktól. Az európai enyhe télnek köszönhetően a gázárak mára az októberi csúcsérték körülbelül negyedére estek vissza, de még mindig a válság előtti szint két-háromszorosát teszik ki, és több mint háromszorosa a jelenlegi amerikai áraknak. Az elmúlt évben a német és más európai gyártók bezárták a leginkább energiaigényes üzemeket, például műtrágya- és üveggyárakat, és nem világos, hogy ezek az üzemek mikor fognak újra működni, ha egyáltalán megnyitják őket. Európa igyekszik nap- és szélerőművi kapacitást kiépíteni, de ez nem biztos, hogy elég gyorsan bekövetkezik ahhoz, hogy a német ipar nagy részét sikerüljön megmenteni.” (Miller blogot ír a Mediumon.)

Március elején Biden elnök Washingtonban fogadta Olaf Scholz német kancellárt. Az út során mindössze két nyilvános eseményre került sor – egy rövid, pro forma üdvözlési szóváltásra Biden és Scholz között a Fehér Ház sajtóképviselői előtt, kérdések nélkül; valamint egy CNN-interjúra, amelyet Fareed Zakaria készített Scholzal, és amely nem tért ki a gázvezetékkel kapcsolatos állításokra. A kancellár úgy repült Washingtonba, hogy a német sajtó képviselői nem voltak a repülőgépen, nem volt hivatalos vacsora, és a két világvezető nem tervezett sajtótájékoztatót tartani, ahogy az általában az ilyen nagy horderejű találkozókon szokás. Ehelyett később arról számoltak be, hogy Biden és Scholz 80 perces megbeszélést folytatott, amelynek nagy részében nem voltak jelen segítőik. Azóta egyik kormány sem tett közzé nyilatkozatokat vagy írásos megállapodásokat, de valaki, akinek hozzáférése van a diplomáciai hírszerzéshez, azt mondta nekem, hogy volt egy megbeszélés a vezetékről szóló leleplezésről, és ennek eredményeként a Központi Hírszerző Ügynökség bizonyos elemeit felkérték, hogy a német hírszerzéssel együttműködve készítsenek egy fedősztorit, amely az amerikai és a német sajtó számára egy alternatív változatot ad az Északi Áramlat 2 megsemmisítéséről. A hírszerzés szavai szerint az ügynökségnek „meg kellett pezsdíteni a rendszert” annak érdekében, hogy diszkontálni lehessen azt az állítást, miszerint Biden rendelte el a csővezetékek megsemmisítését.

Forrás: Nemzeti Internet Figyelő

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések