Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sertéspörkölt sörben főzve, sűrű szafttal: az illata és az íze is mennyei


Még finomabb lesz a sertéspörkölt, ha sörös szaftban főzöd ki.


Dobd fel a megszokott sertéspörköltöt sörrel! A barna változat íze karakteresebb, mint a világosé, így az ízlésedtől függ, melyiket használod. Krumplival, tésztával vagy friss kenyérrel tálalva fejedelmi ebéd válhat belőle.

Hozzávalók 4 személyre

👉 60 dkg sertéscomb
👉 3 dl sör
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 paprika
👉 1 paradicsom
👉 1 hagyma
👉 1 evőkanál sertészsír
👉 1 teáskanál tárkony
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 kávéskanál köménymag
👉 1 kávéskanál cayenne-bors
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A húst kockázd fel, forgasd össze sóval és borssal, és tedd félre.

Egy fazékban olvaszd fel a zsírt, majd fonnyaszd meg rajta az apróra vágott hagymát. Amikor már puha, add hozzá a húst, és piríts rá kérget. Húzd le a tűzről, hintsd meg pirospaprikával, nyomd rá a fokhagymagerezdeket, add hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot, és öntsd fel annyi sörrel, amennyi ellepi. Fűszerezd tárkonnyal, Cayenne-borssal, köménymaggal és ízlés szerint még egy kevés sóval és borssal. Lefedve gyöngyöztesd kis lángon bő egy órát, amíg a hús teljesen megpuhul. Az elfőtt levet vízzel vagy sörrel pótold.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések