A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós tócsni nógrádi módra: így fűszerezd, hogy a legfinomabb legyen


A nógrádi tócsniba tejföl és szerecsendió is kerül, így lesz tökéletes állagú a tésztája.


Szaftos húsok mellé nem is kell finomabb köret, mint egy ropogós nógrádi tócsni. A tésztáját tejföl dúsítja, és egy kevés szerecsendió adja neki a plusz csavart. A reszelt krumplival gyorsan dolgozz, mert ha sokáig áll a levegőn, megfeketedik.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg tejföl
👉 10 dkg liszt
👉 5 krumpli
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 2 tojás
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors
👉 3 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, és a fokhagymával együtt reszeld egy tálba. A tejfölt keverd el a tojással és a szerecsendióval, sózd, borsozd, és add a krumplihoz. Végül kanalanként adagolj bele annyi lisztet, hogy összeálljon.

Egy serpenyőben hevíts olajat. A masszából formázz lepényeket, és oldalanként öt perc alatt süsd ki őket. Egyszerre csak annyi tócsnit tegyél az olajba, amennyi kényelmesen elfér benne. A kisült darabokat szedd papírtörlőre, és szárítsd fel róluk a felesleges zsiradékot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések