A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rangadó vár az Arsenalt üldöző manchesteri csapatokra


A mérkőzés esélyese a hazai gárda 

A listavezető Arsenalt üldöző mindkét manchesteri csapatra rangadó vár az angol labdarúgó-bajnokság szombattól hétfőig tartó 26. fordulójában.

A második helyen álló Manchester City a forduló nyitómeccsén az ötödik, de legutóbbi négy bajnokiján nyeretlen Newcastle-t fogadja. A mérkőzés esélyese a hazai csapat, már csak azért is, mert a Szarkák múlt vasárnap elveszítették a Ligakupa döntőjét a Manchester Uniteddel szemben, mostani ellenfelüket pedig legutóbb 2019-ben tudták felülmúlni. Azóta bajnokikon két döntetlen mellett öt vereség a Newcastle mérlege, a mostani szezonban az első mérkőzésükön 3–3-as döntetlen született.

Josep Guardioláék találkozója után fogadja a listavezető Arsenal a Bournemouth-t. Mikel Arteta együttese sorozatban három bajnoki sikernél jár, ötpontos előnnyel vezeti a tabellát, és papíron nem okozhat neki gondot a kiesés elkerüléséért küzdő vendégek legyőzése. A Bournemouth 13 egymás elleni összecsapásukból csak egyszer tudta felülmúlni az Arsenalt, a londoniak augusztusban simán, 3–0-ra nyertek ellenfelük otthonában.

Vasárnap este rendezik a forduló rangadóját, amelyen a friss Ligakupa-győztes Manchester United a Liverpoolhoz látogat. Mindkét csapatnak égető szüksége van a három pontra: a hatodik hazaiak – akik négy bajnoki óta veretlenek – a Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyért küzdenek, míg a harmadik pozíciót elfoglaló vendégek még nem tettek le a bajnoki címről szőtt álmaikról. Az MU Erik ten Hag vezetésével minden sorozatot figyelembe véve már harminc győzelmet számlál a szezonban, amivel vezeti a rangsort az öt nagy európai liga klubjai között. A United ősi riválisa felett aratott augusztusi 2–1-es sikerével nyolcmeccses bajnoki nyeretlenségi szériáját szakította meg mostani riválisával szemben, most pedig egy FA Kupa továbbjutással a háta mögött várhatja a rangadót.

A két csapatnak ez lesz a 211. egymás elleni mérkőzése, a bajnokságban 180. alkalommal találkoznak majd: az örökmérleg 82 United- és hetven Liverpool-siker mellett 58 döntetlen, bajnokikon 69 manchesteri és hatvan liverpooli győzelem mellett ötvenszer osztoztak a pontokon.

A negyedik helyezett Tottenham a Wolverhampton otthonában feledtetheti szurkolóival a szerdai FA Kupa-fiaskót: Antonio Conte együttese a másodosztályú Sheffield United otthonában 1–0-ra kikapott, így nem jutott negyeddöntőbe.

A továbbra is gyengélkedő, elmúlt 12 Premier League-mérkőzésén mindössze négyszer eredményes Chelsea a Leeds ellen szakíthatja meg ötmeccses nyeretlenségi szériáját.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések