Isteni finom lesz a rakott tészta, ha csirkével és fűszeres paradicsomszósszal sütöd együtt.
Mennyei rakott tésztát készíthetsz csirkemellel, paradicsomszósszal és gombával megpakolva. Úgy az igazi, ha a szószt is házilag fűszerezed meg hozzá. A sütőben már csak hagynod kell, hogy az ízek összeérjenek, a tetején lévő réteg pedig ropogósra piruljon.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg száraztészta
👉 35 dkg csirkemellfilé
👉 25 dkg gomba
👉 14 dkg sűrített paradicsom (1 nagyobb doboz)
👉 10 dkg mozzarella
👉 1 hagyma
👉 1 bazsalikom
👉 1 oregánó
👉 1 kakukkfű
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és negyedórára tedd félre. A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, szűrd le, a főzővizét tedd félre. A gombát és a hagymát aprítsd fel.
A csirkét forró serpenyőben öt perc alatt pirítsd fehéredésig. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki. Ugyanabban a serpenyőben, még egy kevés olaj hozzáadásával párold üvegesre a hagymát. Amikor már puha, add hozzá a gombát, sózd, borsozd, és ezt is párold puhára. Amikor kész, vedd le róla a fedőt, kevergetve pirítsd egy-két percig, amíg a leve elfő, ekkor kanalazd hozzá a sűrített paradicsomot. Öntsd fel a tészta főzővizéből annyival, hogy szószos állaga legyen, ízesítsd zöldfűszerekkel és egy kevés sóval és borssal, pakold vissza bele a kisült csirkekockákat, és lefedve rotyogtasd negyedórát.
A kifőtt tésztát egyengesd el egy tepsiben, öntsd rá a húsos-gombás szószt, rakd ki a tetejét mozzarellaszeletekkel, fedd le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe fél órára, hogy az ízei összesüljenek. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és tíz percig pirítsd a tésztát.
0 Megjegyzések