A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puha, szaftos kevert csokitorta: kezdőknek is sikerülni fog


Ennek az egyszerű, kevert csokitortának a tésztája a kefirnek köszönhetően annyira finom.


A kevert csokitorta elkészítése valójában pofonegyszerű: semmi mást nem kell vele csinálni, mint egyetlen tálban összekeverni a hozzávalóit. A kefirnek köszönhetően egy viszonylag folyékony tésztát fogsz kapni, de ez ne ijesszen meg, így lesz tökéletes. Ha kisebb tortaformád van otthon, fél adagban is megsütheted.

Hozzávalók 4 személyre

👉 45 dkg kefir
👉 35 dkg liszt
👉 35 dkg cukor
👉 2 tojás
👉 1 dl olaj
👉 1 nagy evőkanál kakaó
👉 1 csapott evőkanál szódabikarbóna
👉 vaj és liszt a forma kikenéséhez

A tetejére
👉 10 dkg étcsoki
👉 3 evőkanál lekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit keverd jól össze. A lisztet szitáld át, add hozzá először a kakaót és a szódabikarbónát, utána jöhet a cukor, a tojások, az olaj, végül a kefir. Keverj belőle csomómentes tésztát, és egyengesd el egy 28 vagy 32 centiméter széles tortaformában. Told 180 fokos sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kész, vedd ki a sütőből, és kapcsold le róla a forma szélét.

A lekvárt mikróban melegítsd meg, kend a forró torta tetejére és oldalára, és hagyd szikkadni. A csokit olvaszd fel, és amikor a tészta már kihűlt, vond be vele. Tedd hideg helyre, amíg a máz megdermed rajta, és csak utána szeleteld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések