A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pedofilbotrány: továbbra is rács mögött a történelemtanár és az apa


Három hónappal meghosszabbították annak a Békés vármegyei történelemtanárnak és apának a letartóztatását, akik a gyanú szerint utóbbi 13 éves lányát szexuálisan molesztálták.


Mint ahogy a PestiSrácok nyomán hírportálunk is megírta, szexuális cselekményt követhetett el egy Békés vármegyei kisebb településen egy pedofil történelemtanár egy 13 éves lány sérelmére, ráadásul úgy, hogy a gyermeket a saját apja szolgáltatta ki számára, és korábban az apja is molesztálta a lányt. Azt is megírtuk, hogy már a tanár előző munkahelyén, egy orosházi általános iskolában is felmerültek aggályok a pedagógussal, ott emiatt szűnt meg a munkaviszonya. A PestiSrácok megkapott több elmentett üzenetet, amelyeket akkoriban küldözgetett egy volt tanítványának. Az a lány a zaklatás idején 15 éves volt.
Hirdetés

Az eljáró ügyészség mindkét gyanúsított esetében indítványozta a korábban egy hónapra elrendelt letartóztatás meghosszabbítását – ismertették hétfőn a Békés Vármegyei Főügyészségen, hozzátéve, hogy a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az egyik letartóztatását június 5-ig, a másikét pedig június 6-ig meg is hosszabbította.  Úgy ítélték meg, hogy az egyik gyanúsított vonatkozásában fennáll a szökés, az elrejtőzés és a bizonyítás befolyásolásának a veszélye. A másik esetében szintén a bizonyítás befolyásolásának veszélye, valamint a bűnismétlés lehetősége volt a letartóztatás meghosszabbításának az indoka.

Az egyik férfit szexuális erőszak bűntette, míg a másikat szexuális visszaélés bűntette miatt vonta gyanúsítottként felelősségre a nyomozó hatóság. Az ügy részleteivel kapcsolatban a sértett védelme érdekében nem adott további információkat a vármegyei főügyészség.

A közelmútban napvilágot látott pedofilügyek kapcsán a kormány kiállt a gyermekvédelmi szabályok szigorítása mellett, napirenden a gyermekvédelmi törvény szigorítása.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések