A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Óriásit kaszált az USA a háborún


Az amerikai fegyverlobbi az orosz–ukrán konfliktus elhúzódásában érdekelt 

Döbbenetes adatokat közölt az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériuma az amerikai fegyvereladások alakulásáról – olvasható az Origón. Az USA 49 százalékkal 205,6 milliárd dollárra emelte hadiipari exportját a legutóbbi pénzügyi évben.

A különböző kormányok két fő módon szereznek be fegyvereket az Amerikai Egyesült Államoktól, hívta fel a figyelmet a cikk. Egyfelől közvetlen kereskedelmi ügyletekkel, másfelől diplomáciai úton. Viszont mindkét esetben a tranzakcióhoz szükség van Washington jóváhagyására. 

Az amerikai külügyminisztérium közlése szerint a különböző amerikai vállalatok közvetlen katonai eladásai 48,6 százalékkal 153,7 milliárd dollárra emelkedtek a 2022-es pénzügyi évben a 2021-es pénzügyi év 103 milliárd dollárjáról. Azok az eladások, amelyeket az amerikai kormányon keresztül szerveztek, 49,1 százalékkal 51,9 milliárd dollárra nőttek 2022-ben, az előző évi 34,8 milliárd dollárról – írta az Origo, kiemelve, hogy amíg Magyarország a béke pártján áll, az Egyesült Államok hadiipara nagyon úgy tűnik, hogy kifejezetten érdekelt a háború elhúzódásában. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések