A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor: Soha ilyen közel nem voltunk még a világháborúhoz


Soha ilyen közel nem volt még a világ ahhoz, hogy egy lokális háborúból világháború legyen – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az ukrajnai háborúról szólva. 


A kormányfő kijelentette: a nyugati világ vezetői háborús lázban égnek, annak megnyerésére buzdító, még több áldozatról szóló beszédeket tartanak és egyre veszélyesebb fegyvereket küldenek Ukrajnába.

Rámutatott arra is: a nemzetközi közvélemény egyhangú békepártiság helyett kettévált, a türkök, az arabok, a kínaiak vagy az afrikaiak ugyanis tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaznak.


A Nyugat a háború mellett, míg mások a tűzszünet mellett állnak

Orbán emlékeztetett: egy évvel ezelőtt még abban reménykedtünk, hogy ez a fegyveres konfliktus nem terebélyesedik háborúvá, és kevés ország vonódik bele, és hamar vége lesz. „Ennek pont az ellenkezője történt. Becslések szerint mindkét oldalon százezer fölött van az áldozatok száma, a legsúlyosabb emberi tragédiák tömegei állnak elő nap mint nap. Ahelyett, hogy a nemzetközi közvélemény a béke mellé állna, egyfajta kettőség látható. A Nyugat a háború mellett, míg mások a tűzszünet mellett állnak" – ismetette a kormányfő.


A Vatikán mellett Magyarország az egyetlen békepárti állam a Nyugaton, mindenki más háborúpárti, de mások az érdekei az egyes országoknak – szögezte le Orbán, hozzátéve, hogy sokakat az üzleti spekuláció és a háború utáni helyzetből eredő lehetőségek esetleges kihasználása motivál.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.



A hadsereg nem luxus

A kormányfő kiemelte: a hadsereg nem luxus, nem történelmi hagyomány, hiszen minél gyengébb egy ország hadserege, annál jobban ki van szolgáltatva másoknak.

Fontos, hogy Magyarország egyszerre legyen katonailag erős és békepárti – hangsúlyozta Orbán, rámutatva: általában azok az országok tudják magukat megvédeni, ahol az ország polgárai szeretik a hazájukat, nem az az első gondolatuk, hogy hogyan meneküljenek el, hanem hogy hogyan lehet megvédeni a bajtól a hazájukat.

A miniszterelnök szerint ezért ki kell alakítani a képességet, hogy mindenki tudja, mit kell tennie, ha baj van és kellenek azok az emberek, akik szükség esetén fegyveres erővel is megvédik a hazát.

Hozzátette: fontos ezért, hogy a honvédség ütőképes legyen, ezért növelni kell a létszámot, a hazájuk és hivatásuk iránti elkötelezettségüket, képzettségük szintjét, a megbecsülésüket és modern fegyverekkel kell ellátni őket.

Az utóbbi tekintetében nem állunk jól, mert elszoktunk a háborútól – tette hozzá Orbán, aki szerint ezt a tudásunkat újjá kell éleszteni az országvédelmi terv keretében.  

Miközben mi a béke oldalán vagyunk, aközben azért Magyarországnak nem szabad védtelennek lennie – jelentette ki a kormányfő.

Orbán Viktor megemlítette, hogy „a baloldal háborúpárti" és „amíg külföldről finanszírozzák őket", ezt el is várják tőlük, de a parlamenti arányok miatt „sokkal nagyobb a békepárt súlya és befolyása Magyarország életére".

Kellenek azok az emberek, akik fegyverrel is megvédik az országot, kell egy ütőképes honvédség, növelni kell a katonák számát, és az elkötelezettségüket – hangsúlyozta Orbán.

A kormányfő azt is elmondta, hogy a védekezéshez modern technológiák is kellenek, hiszen „a békéhez erő kell".


Átszerkesztik Európa hatalmi viszonyait

Európa hatalmi viszonyainak átszerkesztése egy izgalmas kérdés, gondolkodni kell róla, ugyanakkor az egész európai hatalmi rendszer átalakítása csak úgy látható előre, ha a háború kimenetelét is megjósoljuk, és innentől kezdve a legrosszabb támadásoknak tesszük ki az országot –  hívta fel a figyelmet a kormányfő, aki szerint nem lenne helyes minderről a nyilvánosság előtt beszélni.

„Felelős politikusként nem spekulálhatok, hogy milyen kimenetele lehet a háborúnak. Vannak, akik megváltoztatnák a hagyományos európai hatalmi egyensúlyt" – mondta Orbán, aki szerint az orosz-ukrán háborúban az ukránok addig tudnak harcolni, amíg az Egyesült Államok ezt akarja, ugyanis „az amerikaiak közvetlenül részt vesznek az európai politikában a háború miatt".


A kormány igyekszik megfékezni az inflációt

December 31-ére egyszámjegyű lesz a pénzromlás, mondta Orbán, aki bízik abban, hogy ezt a szintet gyorsan elérjük, ugyanis az ehhez szükséges döntéseket a kormány meghozta.

A leggyorsabb inflációcsökkentő eszköz az orosz–ukrán háború miatt kivetett szankciók eltörlése lenne a kormányfő szerint, de azt is hozzátette:  Magyarország ugyan nem tudja megszünteti a szankciós politikát, de megvétózza azokat a szankciós döntéseket, amelyek a legközvetlenebb károkat okoznák a magyar gazdaságnak.

Orbán Viktor azt mondta: biztos abban, hogy ha a szankciókat holnap reggel megszüntetnék, akkor azonnal, egy lépésben legalább a felére csökkenne az infláció, és elkezdene visszatérni a 2–3 százalékos tartományba.

Emlékeztetett: tíz szankciós csomag van már mögöttünk, ami „tíz véres csatát" jelentett politikai értelemben, amikor a magyar érdekekért ki kellett állni, és a külügyminiszter vezetésével ezeket a csatákat „sikeresen le is hoztuk".

Megerősítette: a kormány meghozta azt a húsz intézkedést, amelyek eredményeképpen az év végére, december 31-re az infláció mértéke tíz százalék alá megy, egy számjegyű lesz.

Hozzátette: ezek a döntések – amelyekkel meg akarja védeni a kormány a családokat, a nyugdíjasokat, a kis- és középvállalkozásokat – széles körű elfogadottságnak örvendenek, és abban is egyetértés van, hogy meg is fogják hozni az eredményt. Az a kérdés, hogy milyen ütemben, de az év végéig biztosan – mondta Orbán Viktor.


Brüsszelnek engednie kell genderügyben

A gyermekvédelmi törvényről a kormányfő elmondta: három ügyben van kibékíthetetlen ellentét Brüsszellel, ezek egyike a gyermekvédelem, a másik a migráció, a háború a harmadik. „Ezekben feloldhatatlan ellentét van. Brüsszel ragaszkodik ahhoz, hogy a gyermeknevelés terén a szülők szerepe háttérbe szorítható, aktivistákra bízná a gyereknevelést" – mutatott rá Orbán.

„Miután mi nem fogunk engedni, végül Brüsszelnek kell" – hangsúlyozta a kormányfő, aki szerint a szülők joggal várják el a mindenkori kormánytól, hogy segítsen megvédeni a gyerekeket, hogy a gyermeknevelés maradjon a szülők felelőssége és az iskolában ne népszerűsíthessenek olyan életfelfogást, amelyhez a szülők nem járultak hozzá – mondta.

Utóbbinak része a nemi identitás is, az azt elbizonytalanító propagandának ugyanis a magyar felfogás szerint nincs helye az iskolákban, Brüsszel mégis vissza akarja vinni azokat. Azok leágazása azonban a gyermekeket védő normák lazulása lesz, ami után egyszer csak azt vesszük észre, hogy nő a pedofil bűncselekmények száma Magyarországon – mondta a kormányfő.

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Pálos Trend üzenete…
RÖGVALÓSÁG a SZŰZANYAFÖLD MÉRGEZŐ FELCSÚTI HALÁLA ELŐTT PÁR PERCCEL!!!
RÁNKVÁNDORLÁS és TOTÁLIS LEURALÁS ZSIDÓ MÓDON!!!
A magyarországi zsidó Párhuzamos Társadalomról (PT)
Dr. Ing. Sebestyén-Teleki István írása

A Zürichi Műszaki egyetem volt előadótanára és kutatója, szakmája gépészmérnök. 1987-től Svájcjban él, ahol biztonságpolitikai tanulmányokat is közöl. Erdőszentgyörgyi származású. 2012-ben a Magyar Polgári Párt színeiben sikertelenül indult az erdőszentgyörgyi polgármesteri tisztségért.

1. Bevezető

A párhuzamos társadalom a jelenlegi Európában, a ránkvándorlási (semlegesen: migrációs) válság közepette, minden országban, mint nemzetbiztonsági kockázat jelenik meg.

Ez az általános fordulat az európai szemléletmódban újra rátereli a figyelmet arra a súlyos ránkvándorlási válságra, mely az 1867-es "kiegyezés" után a magyar nemzetet sújtotta: 1 generáció alatt ránkvándorolt több mint 1 millió zsidó.

Ez a ránkvándorlás azonnal katasztrófát váltott ki, mert ezzel párhuzamosan kitántorgott Amerikába az országból ugyanakkora mennyiségű magyar. A ránkvándorlók a toleráns magyar környezetben hamar kialakították a párhuzamos társadalmukat (PT), hatalmi pozíciókra törekedtek, -nemcsak a gazdaságban, hanem a politikában is-, aminek további katasztrofális következményei lettek: kommunista eszmék terjesztése, cionista szervezkedés, szabadkőműves páholyok terjedése, a magyar társadalom bomlasztása, a hadsereg feloszlatása, és végül a Trianon Béke diktátum kiváltásában is döntő szerepet játszottak. A Tanács Köztársaság pedig nem volt egyéb, mint vörös köpennyel burkolt megteremtése, a cionista álmoknak megfelelően, Nagy Izraelnek, Magyarország területén.
További részletekért ajánljuk Raffay Ernő történész 1 órás előadásának meghallgatását.
Pusztító migráció - A zsidók bevándorlása Magyarországra.

https://mega.nz/#!Yo8WlJQD!XCWpFs59ghQMwtV8F1YRCP9EU5lYU4OLKHGJKivVvoQ