A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlósra sült, mustáros sertésmáj: egyszerű hozzávalókból készül, mégis mennyei


A mustáros sertésmáj sok hagymával és zsírral készül, és nagyon hamar megfő. 

Az omlós, mustáros sertésmáj vasban gazdag és hamar elkészülő vacsora. Érdemes sok hagymát tenni alá, így lesz igazán szaftos. A májnak nem kell hosszú idő a serpenyőben, vigyázz, ki ne száradjon.

Hozzávalók 3 személyre

👉 50 dkg sertésmáj
👉 15 dkg sertézsír
👉 3 hagyma
👉 3 evőkanál mustár
👉 0.5 evőkanál fehérbors
👉 só

Elkészítés:

A máj hártyáit húzd le, és vágd nagyobb szeletekre. A hagymát cikkezd fel.

A zsírt olvaszd fel egy serpenyőben, és dobd rá a felszeletelt hagymát. Amikor elkezd puhulni, add hozzá a májat is. Szórd meg fehérborssal, és közepes lángon kezdd el sütni. Nagyjából öt perc múlva kend meg a mustárral, majd fedd le, és kis lángon párold tovább öt-hét percig. Félidőben fordítsd meg. A kisült májszeleteket szedd egy mélyebb tálba vagy tepsibe, és locsold meg a hagymás zsírral. 

Csak a tányéron sózd meg!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések