A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagy István: A hungarikumok adják a nemzet, a haza, az otthon érzését


Közös küldetésünk, hogy a hungarikumok, a nemzeti értékek segítségével megőrizzük hagyományainkat, identitásunkat és a kultúránkat átadjuk a következő generációknak – jelentette ki Nagy István agrárminiszter egy konferencián kedden, a tárca közleménye szerint.  


A Magyar Fesztivál Szövetség munkájának szerves része, hogy összekössön minket egymással, és ebben jó példával jár elöl – mondta Nagy István a Magyar Fesztivál Szövetség konferenciáján.

A tárcavezető kifejtette: rendkívül fontos nekünk, magyaroknak, hogy mire építjük a jövőnket. Hagyományaink, értékeink segítenek minket eligazodni a gyorsan változó világban, segítenek megérteni, mit jelent a nemzet, a haza, az otthon érzése.

Ezt adják a hungarikumok.

Hozzátette, a legfontosabb az értékpiramis alapja, a helyi hagyományok gyűjtése, a legkisebb települések szokásai, a legapróbb tárgyi emlékek, hiszen ezek a lokális értékek adják a hazaérkezés örömét. Ezért építették be a hungarikum törvénybe a helyi, települési, megyei és tájegységi értéktár fogalmát – húzta alá.

A hagyományőrzés és az értékmegőrzés kövek egymásra építése, és ezek között a kövek között vannak élők is, amelyekből közösségeket építünk – hangsúlyozta a miniszter. Kiemelte, hogy ma a legnagyobb kincs a család, egy baráti társaság, egy kisebb közösség egészen a magyar nemzetig határon innen és túl.

A kis közösségek és a kulturális identitásunk olyan értékek, amelyek egyszerre tesznek különbözővé másoktól és kötnek össze minket az egész világon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések