Hirdessen itt

Megtiltották Iowa államban, hogy transzneműek a biológiai nemüktől eltérő mosdókat használjanak

Törvénybe iktatták azt is, hogy ne lehessen a gyermekeken nemátalakító műtéteket végezni

Kim Reynolds republikánus iowai kormányzó aláírt két olyan törvényjavaslatot, amelyek megtiltják a transznemű eljárások alkalmazását kiskorúakon, és megtiltják, hogy a transzneműként azonosított diákok olyan nyilvános iskolai mosdókat vagy öltözőket használjanak, amelyek nem a biológiai nemüknek megfelelőek.

Az egyik ilyen törvény a „Fürdőszobatörvény” mely megtiltja a transznemű diákoknak, hogy a biológiai nemüktől eltérő egyetemi mosdókat és öltözőket használjanak. Előírja az állami iskoláknak, hogy különálló mosdókat, öltözőket, zuhanyzókat, öltözőhelyiségeket és éjszakai szálláshelyeket tartsanak fenn a két nem számára. A diákok kérhetik a különleges elhelyezést, ha a törvényjavaslat szerint „nagyobb magánéletre vágynak”. Reynolds a helyi médiának közölte, hogy ez az intézkedés a gyerekek érdekét szolgálja. A republikánusok is azzal érvelnek, hogy a korlátozások a diákok magánéletét és biztonságát védik.

Iowa másik frissen aláírt törvényjavaslata pedig megtiltja az állami orvosoknak, hogy 18 éven aluliaknak pubertásgátlókat vagy hormonterápiát írjanak fel, továbbá hogy a biológiai nemükkel ellentétes nemű kiskorúakon műtéteket végezzenek. Habár mindkét törvény azonnal hatályba lépett, a törvényjavaslat szerint azoknak a gyerekeknek, akik már elkezdték a transznemű beavatkozásokat, hat hónapjuk van arra, hogy abbahagyják.

Iowa lépése egy nappal azelőtt történt, hogy Georgia állam kormányzója, Brian Kemp aláírta azt a törvényt, amely megtilt bizonyos transznemű beavatkozásokat, így hormonpótló terápiákban és nemi átalakító műtéteket végezzenek el egészségügyi intézményekben kiskorúakon az államban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések