A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Madárinfluenza-vírussal fertőzött rókákat találtak Párizs közelében


A vírus december végén egy macskát fertőzött meg Franciaországban


Madárinfluenza-járványt jelentett Franciaország vörös rókák körében Párizstól keletre – közölte kedden az Állategészségügyi Világszervezet (WOAH).

A vírus emlősökre történő átterjedése egyre nagyobb aggodalmat okoz világszerte.

Miután három elhullott rókát találtak egy természetvédelmi területen Meaux-ban, közel ahhoz a helyhez, ahol sirályok pusztultak el, az egyik rókán tesztet végeztek, és beigazolódott, hogy az állat pusztulását az erősen fertőző H5N1 vírus okozta – közölte a WOAH a francia hatóságokra hivatkozva.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) februárban aggasztónak nevezte a madárinfluenza-helyzetet, miután a közelmúltban megnőtt a fertőzések száma madarak és emlősök körében. Hozzátette, hogy a globális kockázat szempontjából vizsgálja felül a legújabb fejleményeket, így a H5N1 vírus emberre történt átterjedését Kambodzsában.

A madárinfluenza tavaly világszerte terjedt, több mint 200 millió szárnyas pusztulását, a tojásárak égbe szökését és egyes kormányoknál az emberre való átterjedéssel kapcsolatos aggodalmakat kiváltva.

A vírus december végén egy macskát fertőzött meg Franciaországban.

A vírust Spanyolországban vidramenyétekben, Nagy-Britanniában vidrákban, Peruban oroszlánfókákban, az Egyesült Államokban szürkemedvékben fedezték fel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések