A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fegyházra ítélték Zalaegerszegen a volt élettársa párját megkéselő férfit


Nem jogerősen 17 év fegyházbüntetést kapott az a férfi, aki ittasan késsel rátámadt a volt élettársára és annak párjára, súlyos sérülést okozva – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t.


Bartalné Mentes Judit közleménye szerint a vádlott a nővel először baráti, majd élettársi kapcsolatban állt, ami nem volt harmonikus. A nő a gyakori viták miatt elköltözött, a vádlott viszont nem tudott beletörődni abba, hogy a nő nem akar vele élni.

2021 júliusában ittasan üzeneteket küldözgetett a nőnek – akiről tudta, hogy egy másik férfi éppen nála van – de válaszokat nem kapott. A vádlott ezért hajnali egy óra után egy nagy méretű konyhakéssel ment el hozzájuk, amikor a nő és a barátja már aludtak.

A felindult férfi berúgta a ház ajtaját, berontott a hálószobába, és kiabálva többször beleszúrta kését a másik férfiba, a penge bele is törött annak nyakába. A dulakodásban a nő és az időközben felébredő kisgyerekei az udvarra, majd a szomszéd házba menekültek, de a támadó az asszony haját rángatta és a megölésével fenyegetőzött.

A nő és vérző párja autóval akart elhajtani, de a vádlott beugrott a hátsó ülésre, és folytatta a bántalmazásukat, amíg a megtámadottak közösen le nem fogták. A nő zúzódásos és felületi sérüléseket, a 13 alkalommal megszúrt férfi pedig súlyos, közvetlen életveszélyt okozó sérüléseket szenvedett, csak a véletlenen múlt, hogy a nyakába hatoló penge nem okozta a halálát.

A Zalaegerszegi Törvényszék emberölés kísérlete miatt 17 év fegyházbüntetésre ítélte a férfit, de a döntés nem jogerős, mert a vádlott és a védője fellebbezett, az ügyészség pedig három nap gondolkodási időt tartott fent.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések