Hirdessen itt

Lukasenko: Feltétel nélküli tűzszünetre és béketárgyalásra van szükség


Azonnali, feltétel nélküli tűzszünetre és béketárgyalásra van szükség az orosz-ukrán háborúban – jelentette ki Aleakszandr Lukasenko belrusz elnök pénteken.  

„Az Egyesült Államok és szatellitállamainak erőfeszítése révén teljes körű háborút indítottak egy olyan országban, amely rokon országunk. Egy háborút az utolsó ukránig” – mondta Lukasenko a belarusz nemzethez intézett pénteki beszédében. Szerinte a nukleáris csapásokkal fenyegető harmadik világháborút csak tágyalások útján lehet elkerülni.

A belarusz elnök azt mondta, meg kell oldani a konfliktust, mielőtt tovább romlik a helyzet. „Ha az orosz vezetés az ország összeomlásának kockázatát látja, a legszörnyűbb fegyvereit fogja bevetni” – figyelmeztetett Lukasenko, aki ezzel együtt óva intette Ukrajnát az ellenoffenzíva megindításától, mert az szerinte ellehetetlenítené a tárgyalásokat Moszkva és Kijev között.

Hasonló dolgokról beszélt Orbán Viktor is a pénteki reggeli rádióinterjújában, azt mondta, a világháború szerinte is reális veszély. „Nem a béketárgyalásokról kell most beszélni, hanem a tűzszünetről. Ha megvan a tűzszünet, utána bármi megtörténhet” – fogalmazott Orbán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések