A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kijev szerint a NATO nem teljesen érti a helyzetet Bahmutban, ezért mondják, hogy napokon belül elesik


Prigozsin szerint erői ellenőrzik a város teljes keleti részét 


A NATO szakemberei nem teljesen értik a Bahmutban (Artemivszkben) történtek lényegét – jelentette ki Szerhij Cserevaty, az ukrán hadsereg keleti csoportosításának szóvivője a Telegramon – írja az oroszhírek.hu.

Így kommentálta Jens Stoltenberg szövetségi főtitkár nyilatkozatát, aki közölte, hogy a város a következő napokban orosz ellenőrzés alá kerülhet, és ismét felszólított, hogy ne becsüljék alá Moszkva képességeit.

„Nehéz nekik (a NATO-nak – a szerk.) teljesen megérteni az itteni háború logikáját… Az ilyen kijelentéseket tisztelettel kell kezelni, de azzal a megértéssel, hogy még mindig nem értik a teljes helyzetet, ennek ékes példája a háború kezdete, amikor Kijev elestéig számolták az órákat" – mondta Cserevaty.

A Bahmut teljes keleti része feletti orosz ellenőrzésről korábban Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítója számolt be. Azt megelőzően Jan Gagin, a DNR megbízott vezetőjének tanácsadója megjegyezte, hogy az ukrán csapatok kisebb csoportjai kaotikusan vonulnak vissza Bahmutból az országutakon, mivel a városba vezető aszfaltos utakat az orosz tüzérség ellenőrzi. A sáros időjárás megakadályozza, hogy az ellenség az országutakon erősítést mozgasson.

Szerhij Rahmanyin, a Verhovna Rada nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának tagja szerint a helyzet Bahmutban kritikus. Ugyanakkor hétfőn Valerij Zaluzsnij, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka a bahmuti védelmi művelet folytatása mellett szólalt fel.

Bahmut a Donyecki Népköztársaság Kijev által ellenőrzött részén, a nagyvárostól, Gorlovkától északra fekszik. Fontos közlekedési csomópont a donbaszi ukrán csapatok ellátása szempontjából.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések