A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kapósak az üres üzlethelyiségek Bécsben


A száz négyzetméter alatti boltok a legnépszerűbbek


Több mint hatvan százalékkal nőtt az üres üzlethelyiségek iránti kereslet 2022-ben Bécsben. További örömhír, hogy akadnak olyan kerületek, ahol a kereslet már meghaladja a kínálatot.

Elkészítette legfrissebb jelentését a Bécsi Gazdasági Kamara (WKW), melyből egyebek mellett az is kiderült, hogy 2022-ben az azt megelőző évhez képest több mint hatvan százalékkal bővült az üres üzlethelyiségek iránti kereslet. Mint az Osztrák Közszolgálati Rádió keddi tudósításából kiderül, a legtöbben a belső kerületekben kerestek új helyet vállalkozásuknak.

A legnépszerűbbek továbbra is Mariahilfe és Neubau voltak, valamint a külső térségek közül Rudolfsheim-Fünfhaus, ahol a Westbahnhof is található. Ezzel szemben a III. kerületben a legnehezebb bérlőt találni, ahol igen jelentős a kínálat, viszont nagyon gyenge a kereslet. A BWKW szerint tavaly leggyakrabban a Schwedenplatzon képzelték el jövőjüket a vállalkozó kedvű bécsiek.

A korábbi esztendők trendjét folytatva tavaly is tovább zsugorodott a keresett boltok alapterülete: míg 2021-ben a negyven és száznegyven, addig 2022-ben már a harminchárom és nyolcvankilenc négyzetméter közöttiek voltak a legnépszerűbbek. A mérséklődés oka a magas energiaárak mellett az, hogy egyre több kereskedő értékesíti egyszerre több csatornán a termékét, vagyis van üzlete és webshopja is. Ugyancsak az egyre kisebb üzletek irányába mutat, hogy néhány éve véget ért a városszéli bevásárlóközpontok növekedési korszaka.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések