A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A szólásszabadság emlékműve épül a meggyilkolt szlovák pár házának helyén


Ján Kuciak újságírót és jegyesét, Martina Kušnírovát 2018-ban ölték meg


A hozzátartozók előzetes kérése nyomán lebontják azt a Nagymácsédban álló családi házat, amelyben 2018-ban megölték Ján Kuciak újságírót és jegyesét, Martina Kušnírovát. Az ingatlan helyén a szólásszabadság emlékműve épül föl.

Kedd reggel elkezdték lebontani a 2018 februárjában Nagymácsédon meggyilkolt Ján Kuciak oknyomozó újságíró és jegyese, Martina Kušnírová házát. A munkát a Hrachostav vállalat ingyenesen vállalta. A Záhrada (Kert) elnevezésű emlékmű terve Benjamín Brádňanský, Vít Halada és Martin Piaček művészektől származik.

Az alkotás egyrészt a múlt eseményeit idézi majd fel, másrészt tered ad a gondolkodásnak és a jövőbe való betekintésnek – magyarázták a szobrászok. Az emlékmű felállítását a megyei önkormányzat finanszírozza. A tervek elkészítése és a közbeszerzés lezárulta után jövőre kezdődne el az építkezés, melynek becsült költsége áfával együtt 388 220 euró (százötven millió forint).


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések