A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jakab Péter mellett tért vissza a nemrég szabadult drogos orosházi aktivista


Füssy Angéla cikke a pestisracok.hu-n.


Erősnek tűnhet a fenti cím, de még nem is tartalmaz minden jelzőt, amelyre igazoltan szert tett G. Mihály, akit Jakab Péter orosházi látogatásáról posztolt fotón szúrtunk ki. Jakab büszkén pózol a szelfin, a Nép Pártján Mozgalom ország járó körútjának Békés megyei állomásán, tizedmagával. Csak a képen mögötte, bal szélen álló G. Mihály villantott nála szélesebb mosolyt, talán ezúttal annak örömére, hogy letudva büntetését, ez a fotó nem a police.hu körözési listáján fog visszaköszönni.

Tavaly szeptemberben még a Gyulai Törvényszék adott ki ellene elfogató parancsot, büntetés végrehajtói bíró elrendelésére, egy kábítószeres ügyben.

G. Mihály régóta igyekszik fókuszban lenni Orosházán. A helyiek szerint egyértelműen a Jobbikos Szab Ervin ügyvéd, önkormányzati képviselő embere, aki 2022-ben bár az ellenzéki pártok közös jelöltje volt, így sem tudott nyerni. Csúfos választási vereségében közrejátszottak zűrös ügyei, többek közt a hírhedt gádorosi rabszolgatartó cigány családdal, ami miatt ügyvédi visszaéléssel gyanúsították.

G. Mihály gyakran tűnt fel a kampányban Szabó Ervin mellett, aláírásgyűjtéskor, kampány eseményeken. Még abban a szűk körben is helyet kapott, amely az ellenzék nagy reménységével, Márki-Zay Péter miniszterelnök jelölttel fotózkodhatott.


Beszédes, ha 2022-es és a friss fotót egymás mellé tesszük. Több arc visszaköszön a választási kampányból. Csak a lelkes aktivisták, akkor még a Márky-Zay féle Mindenki Magyarországa Mozgalom logójával ellátott kabátban pózoltak. Most a Jobbikból kifúrt volt pártelnök, Jakab Péter A Nép Pártján Mozgalom tábláját szorongatják. Valaki viszont nincs a képen… Szabó Ervin…


No de nem is ő jelen cikk főszereplője, hanem a hátsó sorban, ha nem is szerényen meghúzódó G. Mihály.

A férfi tavasszal még végig tolta a kampányt, aztán felszívódott. Hónapokig senki sem hallott róla, míg szeptember végén a police.hu körözési listáján nem köszönt vissza. Az elfogatóparancsot kábítószer birtoklása miatt adta ki a Gyula Törvényszék. Körözés okaként pedig nem rendőrség, hanem BV bíró elfogató parancsát nevezték meg.


Azt, hogy G. Mihály mikor került meg, azt pontosan senki sem tudja. Ahogy az sem, hol fogták el és mikor szabadult.

Letudta a büntetést

– ennyit hallottak az orosháziak.


Ahogy  az új párt reklámkörútján Jakab mögött vigyorog, feltételezhető, hogy túl van már a büntetőeljárás és börtön megpróbáltatásain. Hasonló önfeledt mosoly akkor ragyogott az arcán, amikor egy cannabis ültetvény közepéről üzent az akkor még nyilvános Facebook oldalán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések