Hirdessen itt

Intézkedés során harapta meg a rendőrt egy férfi Hajdú-Biharban – eltörte az egyenruhás ujját


A férfit börtönbüntetésre is ítélheti a bíróság.  

Hivatalos személy elleni erőszak, súlyos testi sértés és ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy 28 éves férfi ellen, aki megharapta az egyik intézkedő rendőr ujját – tudatta az ügyészség szerdai közlésében.

A vádirat szerint 2022 szeptemberében egy fiatal férfi nagyon ittas állapotban ügyintézés céljából jelent meg egy Hajdú-Bihar vármegyei bankban, ahová autóval érkezett. A rendőrök lakossági bejelentés alapján megjelentek a helyszínen, ahol figyelték a személyautót, majd látták, ahogy a férfi beszáll a járműbe, és elindul.

A járőrök megkülönböztető fény- és hangjelzést használva próbálták megállítani a férfit, aki kitért a szolgálati autó elől, és megközelítőleg egy kilométeren át menekülve hazáig hajtott.

A férfi a lakóhelye előtt állt meg, majd befutott az ingatlanba és bezárkózott a nappaliba. A rendőrök többször felszólították, hogy vesse alá magát az intézkedésnek, amelynek nem tett eleget, végül ellenszegülésének megtörése érdekében testi kényszert és bilincset alkalmaztak vele szemben. 

A férfi továbbra is ellenállt, és eközben megharapta az egyik rendőr ujját, azon nyílt sebbel járó, 8 napon túl gyógyuló – törésében megnyilvánuló – súlyos sérülést okozott.

Az ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, és sikeresen indítványozta letartóztatását. A vádiratban azt indítványozták, hogy – az ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt többször büntetett –, jelenleg is letartóztatásban lévő férfit a bíróság halmazati büntetésül ítélje börtönbüntetésre, közügyektől és járművezetéstől eltiltásra, valamint rendelje el a korábban kiszabott próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések