Hirdessen itt

Imádod a tojást? Akkor ezt a három diétát ismerned kell!


Ha szeretnél gyorsan megszabadulni a plusz kilóktól, ezt a módszert neked találták ki. Bár elsőre brutálisnak tűnhet a tojásdiéta, ez a kúra úgy segít gyorsan fogyni, hogy nem veszítesz közben izomtömeget.

A tojás tele van értékes ásványi anyagokkal, tartalmaz kalciumot, jódot, vasat, foszfort, káliumot, magnéziumot és gazdag A, B2, B12, D és E vitaminban. Egy tojás 77 kalóriát, 5 gramm zsírt és 6 gramm fehérjét tartalmaz. Azt is fontos észben tartani, hogy a tojásdiétával a napi kalóriabevitel 1000 kcal alatt van, így nehéz fizikai munkát végzőknek nem ajánlott. Érdemes odafigyelni a megfelelő folyadékbevitelre is közben: legalább 2 liter víz vagy gyógytea naponta. Mutatjuk lépésről lépésre, hogyan érdemes csinálni az egyhetes tojásdiétát! – melyet a mindmegette.hu javasolt.

A sztárszakács Nigella Lawson férje tíz hónapon keresztül kilenc tojást evett meg naponta és 27 kilótól szabadult meg. Adrian Brody, Oscar-díjas színész a Zongorista című film forgatására készült tojásdiétával, hat hét alatt 13 kilót fogyott le. Fogyaszthatod főtt formában, buggyantott tojásként és rántotta formájában is a diéta alatt. Utóbbit növényi zsiradékon ajánlatos sütni.

A tojásdiétának számos variációja létezik.

Hagyományos tojásdiéta

Ez az egyik legnépszerűbb módszer. A diéta nem csak tojás fogyasztásból áll. Sovány húsok, alacsony szénhidráttartalmú zöldségek és saláták fogyasztása is megengedett. Gyümölcsből nem ajánlatos sokat enni, a kenyér, a tészta, és a burgonya fogyasztása szigorúan tilos.

Reggeli: 2 tojás, zöldség, sovány hús.

Ebéd: 1-2 tojás, grillezett hal vagy csirkemell, saláta, spenót.

Vacsora: 1-2 tojás, grilezett hal vagy csirkemell, saláta.

Tojás és grépfrút


Ennek a diétának az alapja megegyezik a hagyományos tojás diétával, viszont, minden étkezés mellé el kell fogyasztani egy fél grépfrútot.

A legalacsonyabb, 5 és 8 % közötti szénhidrát-tartalmú gyümölcsöktől még fogyókúra közben sem kell félned. Ilyenek az eper, a málna, a szeder, az egres és a grapefruit, de ide tartoznak a savanyúbb almafajták, és a csoportba éppen hogy bekerült a narancs is. Bár napi fél kilónál többet ezekből sem ajánlatos enni, nem kell az órát lesni, ha megkívánod valamelyiket. A görögdinnyében is alig 7% a szénhidrát, de lassan szívódik fel, ezért nem ajánlott a mértéktelen fogyasztása.

Extrém tojásdiéta

Nagyon kemény diéta, amit hosszútávon nem is ajánlunk. A fogyókúra alatt csak keménytojást lehet fogyasztani és ivóvizet. Ez a diéta megterhelheti nagyon a szervezetet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések