Hirdessen itt

Harminc éve halottnak hitt nő került elő Puerto Ricóban


Férje, Bob Kopta idővel jogilag holttá is nyilváníttatta


Otthonától 2700 kilométerre, 31 évvel az eltűnése után Puerto Rico egyik öregek otthonában bukkantak rá egy pennsylvaniai nőre, írja a Guardian cikke alapján a 444.hu.

Patricia Koptának még 1992-ben veszett nyoma, a hatóságok pedig azt feltételezték, hogy meghalt – írta meg a 444.hu. Kopta Pittsburgh egyik elővárosában, Ross Townshipban élt, onnan ingázott munkahelyére. Mélyen hívő katolikus volt, rendszeresen járt misére, mígnem a viselkedése egyre zavarosabbá vált: nukleáris armageddonról kezdett beszélni, valamint arról, hogy Isten anyja megmutatkozott neki.

Mikor elvesztette munkáját, Pittsburgh belvárosi utcáin kezdett kószálni, meccsre és szórakozni járókat zaklatott apokaliptikus vízióival. Törékeny testalkata és sajátos járása miatt idővel „Veréb" becenéven kezdték nevezni. A Pittsburgh Post-Gazette beszámolója szerint volt, hogy rablás áldozatául esett, de az is megtörtént, hogy őt állították elő.

Aztán egy nap nyoma veszett. Eltűnése után egyszer írt a férjének egy levelet arról, hogy valaki üldözi. Aztán semmi. A nyomát kereső nyomozók kétségbeesésükben még egy látót is felkerestek, aki azt mondta, a nő már halott, és a teste víz közelében van. Férje, Bob Kopta idővel jogilag holttá nyilváníttatta.

Mint kiderült, valójában Puerto Ricóban, egy öregek otthonában élt, ahova 1999-ben jelentkezett be. Személyes adatait nem adta meg, gondozóival azt hitette el, hogy Európából érkezett egy szállodahajóval.

Az évek alatt aztán egyre több részletet osztott meg a gondozóival, így végül egy helyi szociális munkás és az Interpol egyik képviselője tavaly kapcsolatba lépett a Ross Township-i rendőrséggel. Újabb kilenc hónap után, amelyben a tőle és Pennsylvaniában maradt rokonaitól vett DNS-minták, fogorvosi leletek és egyebek alapján minden kétséget kizáróan azonosították, most bejelenthették, hogy a „Veréb" mégsem halott.

„Elképzelni se tudják, min mentünk keresztül. Hatalmas megkönnyebbülés tudnunk, hogy él" – nyilatkozta férje, Bob Kopta, akivel már eltűnésekor több mint húsz éve házasok voltak – olvasható a portálon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések