A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ha az ukránok nem viselkednek jól a Kárpátaljai magyarokkal, Magyarország nem támogatja a határvidék NATO és EU közeledését


Magyarország nem fogja támogatni Ukrajna jelentős elmozdulását a NATO és az EU felé, amíg a kárpátaljai magyarok jogait nem állítják helyre – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.


Magyarország értékközösségként is tekint a NATO-ra, amelynek alapdokumentumaiban is szerepel ez. Ezért fontosnak tartjuk azt, hogy a NATO-hoz csak olyan országok kerülhessenek közelebb, amelyek tiszteletben tartják a nemzeti közösségek jogait. Ma Ukrajnában sajnos nem ez a helyzet – mondta a miniszer.

2015-óta folyamatosan csorbítják a nemzeti közösségek, köztük a magyarok jogait. Ezért Magyarország az elmúlt időszakban folyamatosan blokkolta a NATO-Ukrajna bizottság összehívását, miniszteri szinten – mondta Szijjártó Péter.

A magyar külügyminiszter elmondta, hogy hatalmas nyomás nehezedik az országra a nemzetközi közösségben, hogy adja fel ezt az álláspontját és ne hangoztassa ezt a témát.

A NATO-főtitkár a magyar tiltakozás ellenére miniszteri szinten összehívja a NATO-Ukrajna bizottságot.

Szijjártó kiemelte, hogy Magyarország minden Ukrajnával kapcsolatos NATO és EU közeledést blokkolni fog, amíg a magyar nemzeti kisebbségek jogait helyre nem állítják Kárpátalján.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések