A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Füstölt húsos lencseleves sárgarépával: friss kenyérrel önálló fogás is lehet


A füstölt húsos lében főtt sűrű lencseleves akár önálló fogásként is megállja a helyét.


Ne csak újévkor egyél füstölt húsos lencselevest! Sárgarépával és tejföllel tálalva az év bármelyik napján az asztalra kerülhet, hiszen finom, laktató, és kevés vele a munka. A legfinomabb ízek elérése érdekében karamellizált cukros alapon készítsd el.

Hozzávalók

👉 20 dkg füstölt tarja
👉 15 dkg lencse
👉 2 babérlevél
👉 2 teáskanál liszt
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 nagy sárgarépa
👉 1 kis hagyma
👉 1 evőkanál cukor
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:

A lencsét elkészítés előtti estén áztasd be. A füstölt húst egy óra alatt főzd ki. A levét tartsd meg.

Egy száraz lábosban negyedóra alatt olvaszd karamellszínűre a cukrot. Húzd le a tűzről, add hozzá a felaprított hagymát és kevés olajat. A répát pucold meg és szeleteld fel, a lencsét szűrd le, és ezeket is add a cukorhoz. Forgasd össze, és öntsd fel a füstölt hús főzőlevével. Ízesítsd sóval, borssal, babérlevéllel, és 20-30 perc alatt főzd a lencsét és a répát puhára.

Amikor megfőtt, készítsd el a rántást. Ehhez egy kevés olajon pirítsd meg a lisztet, majd húzd le a tűzről az edényt, és keverd el pirospaprikával. Öntsd fel fél deci vízzel, tedd vissza a lángra, és kézi habverővel kevergesd, amíg besűrűsödik. Ekkor csorgasd a leveshez, és így főzd még néhány percig. Ízesítsd ízlés szerint citromlével, végül pakold bele vissza a feldarabolt húst.

Aki szereti, tálaláskor tejfölt is adhat hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések