A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Franciaországban újabb összecsapások voltak az éjszaka folyamán


Nem gyengül az elégedetlenség, amelyet a nyugdíjreform kormány általi erőltetett elfogadása okozott. Az éjszaka folyamán Franciaország több városában is megmozdulások voltak. 

Az indulatok nem csillapodnak Franciaország-szerte. Március 22-én este a főváros és a tartományok utcáin is felvonulások kezdődtek, hogy tiltakozzanak a nyugdíjreform ellen, amelyet a Nemzetgyűlés szavazás nélkül fogadott el. Párizs északi és keleti részén, a 18. és 20. kerületben több tüntetés kezdődött.

Ugyanez az éjszakai jelenet Lille-ben, ennél feszültebb volt a helyzet Montpellier-ben, ahol összecsapások törtek ki a rendőrséggel.

A kora esti bordeaux-i felvonulás végén is tapasztalható volt feszültség. Azóta is ez a helyzet a város utcáin.

Korábban Emmanuel Macron egy televíziós beszédében elvetette a reformtervezet visszavonását. Az államfő március 21-én, többségi parlamenti képviselők előtt kijelentette, hogy „a tüntető tömegnek” „nincs legitimitása a nép által választott képviselőkel szemben.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések