Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fokhagymás, citromos csirkeszárnyak sütőben sütve: chilivel megszórva még finomabb


Készítsd el a sült csirkeszárnyakat fokhagymás, citromos pácban!


Fokhagymás-citromos pácban sütve mennyei a ropogós sült csirkeszárny. Ha szereted az erőset, mindenképpen szórd meg egy kevés chilivel is. A csirkeszárnyak falatozásakor nyugodtan félreteheted a kést és a villát, és a kezedbe véve fogyaszthatod őket.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg csirkeszárny
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 1.5 dl olívaolaj
👉 1 citrom leve
👉 1 lime leve
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors
👉 késhegynyi chili

Elkészítés:

A csirkeszárnyak mindkét oldalát szórd meg sóval és borssal. A citrom és a lime levét facsard ki és szűrd át. Öntsd őket egybe, add hozzájuk a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a füstölt paprikát, a kakukkfüvet és a chilit. Fektesd a csirkeszárnyakat ebbe a pácba, és pihentesd letakarva a hűtőben egy-két órát.

A pácolási idő leteltével a szárnyakat helyezd el egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Öntsd a tetejükre a visszamaradt fűszeres levet, és 220 fokon 45 perc alatt süsd őket ropogósra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések