A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Feltalálták a csuklást valóban és azonnal megszüntető eszközt


A találmány lényegében egy szívószál, amelynek az alján a lyuk kisebb, mint a tetején


Az egyszerű és olcsó eszköz állítólag tényleg hatásos – írta meg a raketa.hu.

Ali Seifi a Texasi Egyetem professzora és nem mellesleg „csuklásszakértő”, aki feltalálta ezt az igen kellemetlen állapotot megszüntető, „HiccAway” nevű eszközt – számol be erről a The Atlantic nyomán a Futurism.

Bár a csuklás általában nagyon kellemetlen – csuklani jellemzően senki sem szeret, ennek ellenére igen kevéssé tanulmányozott területről van szó – olvasható a raketa.hu összeállításában.

A csuklás tulajdonképpen a rekeszizom görcsös, akaratlan összehúzódása, mely jelentkezhet önállóan, de csuklási rohamként is. Ez utóbbi általában néhány percen belül önmagától is elmúlik. A csuklás teljesen természetes és igen gyakori jelenség, de időnként súlyosabb problémára is utalhat.

Számos dolog kiválthatja a csuklást, ezek közül jó néhány teljesen hétköznapi: például köhögés, félrenyelés, nevetés, levegő nyelése, ha túl gyorsan eszünk vagy iszunk, de az intenzív érzelmek, így a félelem, az izgatottság, az öröm is.

A lap megemlíti azt is, hogy időnként a csuklás hátterében akár betegség (időnként súlyos betegség) is állhat.

A csuklásra rengeteg népi gyógymód létezik, ilyen a citromos víz fogyasztása, nem vált be azonban a vicces, a közösségi médiában terjedő „pszichológiai” trükk, hogy azt hangsúlyozzuk magunknak, hogy nem vagyunk halak. Ez utóbbi „gyógymód” hátterében ugyanis az az „elmélet” áll, hogy a csuklás oka, hogy valamiért aktiválódik agyunknak még a végtelen óceánokban kifejlődött része, és megijed, hogy nem vesz minket víz körül, és ezért beindít egyfajta kopoltyús fuldoklást.

Seifi professzor HiccAway eszköze mindössze 14 dollárért megvásárolható (bár ebben nyilván nincs benne a postaköltség). A találmány lényegében egy szívószál, amelynek az alján a lyuk kisebb, mint a tetején. Az eszköz lényegében a Bernoulli törvényt használja fel:

„Bernoulli törvénye azt mondja ki, hogy egy közeg áramlásakor (a közeg lehet például víz, de levegő is) a sebesség növelése a nyomás csökkenésével jár. Például, ha valaki egy papírlapot tart vízszintesen tartott tenyere alá és ujjai közé fúj, a papírlap a tenyeréhez tapad. Ennek oka, hogy a levegő sebessége a papír és tenyere közötti résben felgyorsul, nyomása lecsökken, a lap alatti nyomás azt a tenyeréhez szorítja.”



Az eszköz használata rendkívül egyszerű:

👉 A kupakkal állítsuk be, hogy gyerek vagy felnőtt használja az eszközt!
👉 Helyezzük a HiccAway-t egy pohár vízbe! Ügyeljünk arra, hogy a pohár csak félig legyen megtöltve – ha a készülék túlságosan elmerül, az csökkenti a szívóerőt.
👉 Erőseket kortyoljunk 3 másodpercig a fúvókából, és azonnal nyeljük is le, egyetlen lélegzettel!
👉 Ismételjünk meg 2-3 ciklust megállás nélkül!
👉 Ezen a ponton a csuklásnak el kell múlnia, de szükség esetén ismételjük meg még kétszer!

Az eszköz állítólag annyira hatásos, hogy Seifi a szívószálával még a Shark Tank című amerikai műsorban is házalt, és szerzett is befektetést a találmányába 250 ezer dollár értékben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések