A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Épül a járóbeteg rendelő Kézdivásárhelyen


Félig tető alá került az épület 

A terveknek megfelelően folyik a kézdivásárhelyi járóbeteg-rendelő bővítése. Az új szárny falai már állnak, beszerelték a nyílászárókat, így akár a hidegben is tudnak dolgozni a szakemberek.

Rövid írásban számolt be csütörtökön a Háromszék a kézdivásárhelyi járóbeteg-rendelő építkezéséről. Mint közölték, a projekt a gyulafehérvári Központi Fejlesztési Ügynökség támogatásával valósul meg.

A munka a napokban lett igazán látványos, mivel a friss szárny szerkezetileg elkészült, félig a tető is befedi már s a beszerelt nyílászáróknak köszönhetően a hidegben is tudnak dolgozni a szakemberek. A projekt nyomán a meglévő „egyenes” rendelő L-alakú lesz. A cikkben megjegyzik, a kivitelező, azaz a Conico Rt. az egykori Székely Katonanevelde felújításával is nagyon jól halad.

A bővítésre és a felszerelésre csaknem 2,5 millió eurót, azaz kilencszázötven millió forint fordítanak. Az önkormányzat orvosoknak szánt szolgálati lakások építésére is pályázott, így próbálnak egészségügyi személyzetet toborozni a céhes városba.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések