A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elzárás járt az ukránozásért


Erőszaktevő bűnözőknek nevezte az ukránokat, ezért letartóztattak egy ír hajléktalan nagymamát. A hölgy eredendően egy szállóba akart bejutni, de végül máshol kapott fedelet a feje fölé.


Egy hajléktalan írországi nagymamát tizenhat hetes elzárásra ítéltek, amiért bement egy ukrán menekülteket befogadó szállodába, és azt kiabálta, hogy az ott lévő emberek „erőszaktevők és bűnözők” – írta meg vasárnap az Oroszhírek.hu. Mint olvasható, a nő eredendően szállást keresett, de azt mondták neki, hogy nincs szabad szoba.

Margaret Buttimer csütörtökön jelent meg a Cork megyei Bandonban a kerületi bíróság előtt, ahol a rendőrség tisztviselője elmondta a bírónak, hogy január végén rendzavaráshoz hívták őket a város egyik hoteljéhez. Buttimert a recepciónál találták kiabálva, ahol azt akarta tudni, hány ukrán állampolgár szállt meg ebben a szállodában, és mennyibe kerül ez az ír népnek.

A rendőrség szerint a nő nem volt hajlandó leállni és elhagyni a szállodát, így „nem volt más választásuk”, mint letartóztatni. Buttimert tizenhat hét börtönbüntetésre ítélték, amelynek felét felfüggesztették azzal a feltétellel, hogy távol tartja magát minden olyan létesítménytől, ahol ukrán menekülteket szállásolnak el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések